Передплачую і постійно читаю «Урядовий кур’єр» з 2008 року. Помічаю, що останнім часом на сторінках газети стали більше друкувати матеріалів про боротьбу із корупцією. Сам я  звернутися до вас вирішив уперше. І скарга моя пов’язана саме з корупційними діяннями деяких чиновників.

Проблема в тому, що з 2004 року (майже 10 років поспіль) мені не виплачують пенсію в повному обсязі. Думаю, це стало можливим тому, що у моїй пенсійній справі підробили (сфальшували) документи. Відповідальний за це Запорізький ПФ. І такі проблеми маю не я один. Але чиновники не хочуть до нас дослухатися, і все роблять на свій розсуд, як їм зручно і вигідно. Таким чином в мене вкрали понад 73 тисячі гривень пенсійних виплат.

Чи зможе хтось мене захистити та повернути вкрадені гроші?

І. БЕРЕЗОРУДСЬКИЙ, с. Степне Запорізької обл.

Владислав МАШКІН,
директор департаменту пенсійного
забезпечення ПФ:

— Вам призначено пенсію на пільгових умовах за Списком № 2, розмір якої обчислено за нормами Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (в редакції закону, чинній до 01.10.2011 року).

Розмір вашої пенсії визначено індивідуально в залежності від набутого вами страхового стажу та отриманого заробітку, з якого сплачувалися страхові внески.

До вашої пенсії встановлено всі передбачені законодавством підвищення та доплати, право на встановлення яких підтверджено наявними документами.

Порушень чинного законодавства при обчисленні вашої пенсії не виявлено.

Крім того, повідомляю, що відповідно до пункту 4 частини першої статті 49 Закону  «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» виплата пенсії за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду припиняється, зокрема, у разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд.

За інформацією головного управління Пенсійного фонду  в Запорізькій області ви не отримували нараховану вам пенсію з 01.04.2006 року. У зв’язку з цим нарахування пенсії було припинено до з’ясування причини довготривалого неотримання пенсії.

Відповідно до частини другої статті 49 вищевказаного закону поновлення виплати пенсії здійснюється за рішенням територіального органу Пенсійного фонду протягом 10 днів після з’ясування обставин та наявності умов для відновлення її виплати.

Пунктом 3 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 року № 22-1 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції від 27.12.2005 року № 1566/11846, встановлено, зокрема, що заява про поновлення виплати раніше призначеної пенсії подається пенсіонером (опікуном, піклувальником) особисто до органу, що призначає пенсію, за місцем проживання (реєстрації).

Для поновлення раніше призначеної пенсії вас неодноразово запрошували до управління Пенсійного фонду за місцем проживання для надання відповідної заяви.