ЗАЛІК 

Українці вибороли найбільше медалей на черговому чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що минулої неділі завершився в Гельсінкі

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Однак у командному підсумку наші спортсмени не потрапили навіть до трійки призерів. Чотири золотих, 7 срібних та 6 бронзових нагород вистачило, аби фінішувати лише на четвертому місці.

Усі медалі найвищої проби для нашої команди здобули жінки. Свій клас підтвердила у потрійному стрибку одна з претенденток на олімпійське «золото» донеччанка Ольга Саладуха. Її результат — 14,99 м — став кращим не лише в кар’єрі спортсменки, а й у нинішньому сезоні в світі. Найшвидшою на двохсотметрівці як і минулого року була Марія Ремень. А спис найдалі метнула Віра Ребрик.

Та найвидовищніщою, звісно, була перемога українського квартету бігунок в естафеті 4х400 м. Юлія Олішевська, Наталя Пигида, Аліна Логвиненко і Ольга Земляк подолали чотири етапи за 3 хвилини 23,07 секунди, майже на півсекунди випередивши француженок.

Квартет переможців естафети 4х400 (зліва направо): Юлія Олішевська, Наталя Пигида, Аліна Логвиненко і Ольга Земляк. Фото з сайту daylife.com

Не обійшлося на цих змаганнях і без прикрощів. Приміром, наші дівчата, минулорічні переможці естафети 4х100 м, які вважалися головними фаворитками у цьому виді програми, не змогли передати паличку між першим і другим відрізком і втратили свій шанс, зійшовши з дистанції.

А здобудь талановитий квартет спринтерок Олеся Повх, Наталя Погребняк, Марія Ремень і Вікторія П’ятаченко «золото», як того від них очікував тренерський штаб,  за якістю нагород ми б точно обійшли в командному заліку і росіян, і французів. Та, на жаль, спорт не визнає умовного способу.

Марія Ремень — європейська королева двохсотметрівки

Варто зазначити, що для багатьох наших легкоатлетів це була остання нагода перевірити свої сили перед майбутніми олімпійськими стартами. Однак чимало  сильних титулованих спортсменів як, скажімо, олімпійська чемпіонка Пекіна з семиборства Наталя Добринська чи уславлена російська стрибунка з жердиною Олена Ісинбаєва, яка готується до четвертих Ігор в її кар’єрі, пропускали зазначені старти, готуючись ще до ювілейного Лондона-2012, щоб взяти участь у передолімпійських стартах у французькому Руані та заробити грошей на етапі «Діамантової ліги» в Монте-Карло.

ТАБЛО «УК»

Медальний залік

Команда «золото» «срібло» «бронза»

Німеччина 6 6 4

Росія 5 4 6

Франція  5 4 5

Україна 4 7 6