ПОЛІМЕРНІ КРИШКИ. У Херсоні з’явились диверсанти. Притому не приїжджі, а свої ж, місцеві. І не образа чи агресія спонукали їх до диверсійних дій, а елементарна жадібність,  відсутність будь-яких моральних гальм у нестримному бажанні заробити. Ось як прокоментував те, що відбувається в Херсоні, міський голова Володимир Сальдо:

— Останнім часом викрадання комунікаційних люків, решіток дощоприймачів досягло загрозливих масштабів. Це справжня війна, оголошена комунальникам і всім херсонцям. У відкриті дощоприймачі можуть упасти й травмуватися велосипедисти, пішоходи… Попри постійну роботу щодо недопущення подібних крадіжок, а також відновлення люків чи решіток після їх крадіжки, «мисливці» за міською власністю продовжують свою протиправну діяльність. Увагу до таких горе-херсонців буде підсилено, в тому числі і відповідними службами.

Окрім того, посадовці придумали, як не спокушати «диверсантів» і не провокувати їх до правопорушень. За словами начальника міського управління доріг В’ячеслава Нікітєнкова, незабаром решітки почнуть змінювати своє «обличчя» — з металевих на полімерні дощоприймачі нового покоління. Вони витримують вагу вантажівок, не розплавлюються, але не цікаві для «диверсантів»: їх немає сенсу красти. Володимир Сальдо додав, що на дорогах та тротуарах поступово замінять усі металеві кришки та решітки на полімерні.

— Це безпека пішоходів і водіїв, це сучасно й естетично. Конструкції будуть уніфікованими, так само як будуть уніфікованими урни, лавочки, адресні покажчики, ліхтарі зовнішнього освітлення. Крім того, це крок до зменшення явищ вандалізму, а значить збереження комунальної власності», — наголосив міський голова.