КРИМІНАЛЬНИЙ БІЗНЕС

В одному з науково-дослідних інститутів Харкова нелегально виробляли стероїди. До їх складу входили небезпечні психотропні речовини - метандиенон і нандролон. Підпільну лабораторію закрили, а п'ятьох злочинців разом з їх ватажком, працівники СБУ та прокуратури затримали. Усього ж, як нарахували правоохоронці, незаконним бізнесом займалися дванадцятеро жителів з Харкова, Запоріжжя і Донецька. Частину своєї небезпечної продукції вони продавали спортсменам, найшвидше, через клуби. А ще велику кількість вивозили до Росії і Білорусі.

Як повідомив прокурор Харкова Євгеній Попович, сировину для виготовлення стероїдів завозили з Азії, контрабандою. Виявлена "партія" тягне на особливо крупні розміри. Прокуратурою порушено кримінальну справу. Триває слідство.

Наразі правоохоронці вже провели більше 20 обшуків. Перевіряли навіть одну з фармацевтичних фабрик Харкова, але поки що немає доказів того, що там теж виробляли стероїди. В НДІ і в кількох промислових складах виявили близько 70 ящиків небезпечних психотропних речовин, розфасованих у флакони та пігулки. Усього - більше двохсот кілограмів. Зараз перевіряється, чи знало керівництво науково-дослідного інституту, що в їх приміщеннях вівся незаконний бізнес.