ПЕРЕВЕЗЕННЯ

За дев'ять місяців залізниці України перевезли 317,34 млн тонн вантажів. Зокрема, впродовж січня-вересня на 38,7% зросли обсяги імпортних перевезень, на 11,2% - експортних, на 13,4% - внутрішніх та на 3,6% - транзитних. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Так, імпортних вантажів перевезено понад 22,35 млн тонн. Серед них переважали кам'яне вугілля, залізна і марганцева руди, будівельні матеріали, нафта і нафтопродукти, а також чорні метали. Експортних вантажів перевезено понад 87,26 млн тонн. Основу експортного вантажопотоку становили залізна і марганцева руди, чорні метали, мінбудматеріали, зерно і продукти помелу, кам'яне вугілля, лісовантажі, хімічні та мінеральні добрива.

Що стосується внутрішнього сполучення, то тут транспортовано більше як 173,2 млн тонн вантажів. Серед них переважали кам'яне вугілля, залізна і марганцева руди, мінбудматеріали, нафта і нафтопродукти, кокс, чорні метали та брухт, хімічні та мінеральні добрива, хімікати, зерно і продукти помелу. Транзитних вантажів перевезено 34,5 млн тонн. Основу становили нафта і нафтопродукти, кам'яне вугілля, залізна і марганцева руди, хімічні та мінеральні добрива, чорні метали.