Полтавські рятувальники отримали два квадрокоптери (літальні апарати, які рухаються завдяки регулюванню швидкості обертання двигунів з пропелерами). Їх придбали за допомогою програми територіальної оборони. Робочі можливості одного з них нещодавно продемонстрували й голові ДСНС України Сергієві Бочковському, який за дорученням Прем’єр-міністра приїжджав у Полтаву з інспекторською перевіркою. Той відверто зізнався, що у нас таку техніку поки що на пальцях можна полічити. Передбачається, що спектр використання квадрокоптерів буде широкий. Їх застосовуватимуть і для обстеження осередків надзвичайних ситуацій, і для пошуку людей. Фахівці кажуть, що завдяки новітнім технологіям квадрокоптер передає дані не тільки в оперативний штаб, а й одночасно в Головне управління в Полтаві та центральний апарат ДСНС у Києві.

Як зазначив Сергій Бочковський, на озброєнні полтавських рятувальників техніка хоч і не найновіша, але вся в робочому стані. Особливо його зацікавила автоцистерна, зроблена місцевими умільцями зі старого бензовоза, що здатна одночасно перевозити 15 тонн води, пожежні рукави, інше обладнання для гасіння великих пожеж. Така цистерна — це свого роду ємність для заправки пожежних автоцистерн на безводних ділянках. Ще дві подібні машини — на стадії розробки. Також йому сподобався аварійно-рятувальний автомобіль, призначений для оперативної доставки рятувальників до місця надзвичайної ситуації, а також для роботи після дорожньо-транспортних пригод, в агресивному середовищі. Авто обладнане комплектом рятувального спорядження, засобами надання першої медичної допомоги. Заслуговує на увагу й ще одна розробка полтавських рятувальників — автомобіль газодимозахисної служби, що забезпечує проведення рятувальних робіт у не придатному для дихання середовищі (можна використовувати й під час водолазних робіт). По-своєму ексклюзивний і оперативно-штабний автомобіль. Він забезпечує роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у польових умовах і обладнаний різною електронікою, телевідеоапаратурою, засобами зв’язку.

Принагідно голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко звернувся до Сергія Бочковського з проханням, аби при формуванні держзамовлення на техніку для ДСНС враховували перш за все можливості українських виробників. «Скажімо, у нас є потужне підприємство «АвтоКрАЗ», що може стати основою для постачання рятувальної техніки на весь український простір. Його потенціал значно вищий за потенціал «КамАЗу», — зазначив він.

Керівнику ДСНС України показали і пересувну казарму або пункт відпочинку (теж власна розробка), пункти психологічного розвантаження, обігріву, автомобіль швидкої допомоги, що тільки-но повернувся з Краматорська.