ФОРУМ

Майстри  краси  змагалися у Запоріжжі та ділилися порадами

Близько сотні учасників з усіх куточків України зібралися на Всеукраїнський форум  майстрів жіночої краси. Хоча  змагання проходять лише вдруге, саме тут відбуваються відбори учасників від нашої країни  на різні світові чемпіонати —  з перукарського мистецтва, нейл-дизайну та декоративного макіяжу. Тож майстрам з Харкова, Дніпропетровська, Донецька, Києва, Одеси, Запоріжжя, Сімферополя  довелося у напруженій боротьбі здобувати першість.

— Розширили,   порівняно з минулим роком, кількісний і якісний склад конкурсантів, — підтвердила власкору «УК»  представник фахового журі конкурсу,   майстер-технолог,  викладач Запорізького центру персонального навчання,  перукар  студії волосся «Мagic» Анастасія Ступник. — Торік у нас змагалися лише перукарі та майстри макіяжу, тепер же додали Віфахові перегони для митців боді-арту, татуажу, візажу, нейл-моделювання.

Впродовж двох днів перукарі демонстрували фантазію  і майстерність у номінаціях: креативна зачіска «Інопланетне…», «Весільне плетіння»,  нестандартна пара «Образ Євро-2012». Візажисти захоплювали  публіку образами на теми Єгипту та льодовикового періоду.

Майстри боді-арту, аби створити яскраві образи, заглибилися аж у льодовиковий період історії. Фото автора

Паралельно із конкурсними показами в рамках «Б’юті салон— 2011»  фахівці галузі індустрії краси проводили авторські майстер-класи.

— Попри те, що публіка досить  активно реагує на екзотику, сьогодні модною  залишається природність жіночої вроди, — констатує  Анастасія Ступнік. — Щодо  волосся, то  довжина його оцінюється за шкалою «чим довше, тим краще», а кольори варто вибирати  серед теплих золотавих  відтінків. Набуває популярності інноваційна техніка його фарбування — брондіювання: майстер, використовуючи різні відтінки кольору,  забезпечує  ефект його  виблискування — сонячного віддзеркалення.

Візажисти надихалися єгипетськими мотивами. І ось результат... Фото автора

Також перукарі відзначають, що «модне волосся» —  добре доглянуте, розкішне, гладке (кучері сьогодні не актуальні!). Втім, нинішня мода доволі демократична, тож, кучерявки, не сумуйте! А що ж до  стрижок, то їх форму диктують   уподобання власниці зачіски. Тим же, хто встиг обрізати свою косу, а тепер хоче мати знову довге волосся, можна вдатися до його нарощування — від природного не відрізнити.

За словами фахівців, коси й понині залишаються найбільшою окрасою жіночої вроди. Тому нареченим до весілля рекомендують зачіски із застосуванням  плетіння у слов’янському стилі. Втім, вони пасуватимуть жінкам й інших вікових категорій. Адже  у краси  віку немає.