ФОТОКРАЇНА

Виставка «Україна туристична» об’єднала 50 кращих конкурсних робіт 
 Розкрию секрет:  життєрадісна відьмочка-білявка, яку ви бачите на передньому плані знімка Сергія Шамшина, — моя  колега з іншого видання Олена Романенко. А злітною смугою для неї слугувало дворище «Марійчиної садиби», що на Херсонщині. Це край, якому й Бог велів розвивати сільський зелений туризм, і зрушення щодо його розвитку тут очевидні. Але обійстя Ольги Жукової, як бачите, все-таки вирізняється з-поміж інших.  Господиня не прагне залучати якомога більше туристів, для неї головне — приділити кожному гостю найбільше уваги, придумати такі розваги, яких він не знайде в іншому місці, як, скажімо, шоу «Справжня відьма злітає через 2 метри». От і Олені цей прес-тур запам’ятається на все життя, в усякому разі фото нагадає. А на моє запитання, чи вдався політ, героїня відповіла: «Як бачиш, до конкурсу долетіла!»

  «Херсонські відьмочки». Фото Сергія ШАМШИНА 

Загалом на  Другий всеукраїнський конкурс туристичної фотографії надійшло 600 робіт від 71 учасника. Нагадаємо, його мета — формувати імідж України як привабливого місця відпочинку для  власних та іноземних громадян. 50 кращих робіт організатори вже традиційно об’єднали у фотовиставку «Україна туристична», яку вже переглянули кияни. Її показуватимуть під час проведення Євро-2012, а також у кількох європейських столицях. Упевнена, ці фото — професійні й аматорські — зроблять свою справу, можливо, навіть краще за найдокладніші описи принад нашої країни.

  «Сільська ідилія». Фото Олени ШОВКОПЛЯС

Бо хіба когось залишить байдужим погляд маленької україночки, упійманий об’єктивом Дмитра Стаховського, або «Сільська ідилія» Олени Шовкопляс? Скажете, негарних дітей не буває? Але ж у нас вони особливі! Приїжджайте — пересвідчитесь, — так і хочеться сказати іноземцям. І таких крокусів, які побачив Василь Війтович, не знайти більше ніде в світі. І такої відлиги, як на Андріївському узвозі… Боже мій, наче й об’їздила майже всю Україну, а скільки ще незвіданих місць залишилося поза увагою, та й улюблені хотілося б побачити в різні пори року. Недарма кажуть, життя стає барвистим, якщо є можливість подорожувати. 

  «Крокуси».Фото Василя ВІЙТОВИЧА

  «На етнофестиваль «Жнива» у Пирогові». Фото Дмитра СТАХОВСЬКОГО 

  «Андріївський узвіз». Фото Олени ШОВКОПЛЯС

  «Однією ногою в Європі». Фото Миколи ІВАЩЕНКА