Люди старшого покоління ще пам’ятають, у яку проблему завжди виростав  ремонт у квартирі чи приватному будинку: будівельних матеріалів не вистачало, а те, що й вдавалося дістати по блату, захаращувало кімнати або вільну площу біля будинку. Крім того, купи піску, щебеню, цементу, які потрібно було переробляти в розчини вручну. Нині будівельна наука зробила гуліверівські кроки вперед, і щоб «потягнути» штукатурку чи утеплити стіну, не потрібно возити машинами складові для розчинів та рвати руки в коритах, колотячи цемент із піском.

У цьому вкотре переконався минулого тижня, коли побував на презентації нового асортименту сучасних будівельних сумішей сухих та рідких матеріалів ТМ Siltek. Очі розбігалися в учасників заходу від демонстраційних стендів, на яких було виставлено акуратні мішки та відра із продукцією ТМ Siltek. Кожен мав змогу випробувати всі ці інноваційні розробки удосконалених рецептур будівельних сумішей і фарб. Навіть приємно було від думки, що весь цей сухий комфорт виготовляють не в Німеччині чи Італії, а на Оболоні в Києві. І виробник їх вітчизняний: підприємство «Термінал-М», яке входить до складу Промислово-будівельної групи «Ковальська».

Працівники ПрАТ «Термінал-М» не лише ознайомили з новою продукцією, а й продемонстрували її в роботі. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

До речі, після того, як побачив у роботі продукцію ТМ Siltek (на демонстраційній стіні майстер із задоволенням грався мармуровою штукатуркою, яка не розбризкувалася на усі боки), вирішив  купити гіпсо-цементну штукатурку РМ-19 (порівняно із цементними вона зручніша в нанесенні, а з гіпсовими — має поліпшені характеристики водостійкості), стяжку FM-10, технологічне переміщення підлогою можливе вже через 6 годин, унікальний легкий клей для плитки Т-99. Мішок цього клею — 15 кілограмів — дає змогу отримати готового продукту стільки само, скільки із 25-кілограмового мішка стандартного клею для плитки.

А фарби, які виготовляють на ПрАТ «Термінал?М», представлені у 240 відтінках! До їхнього складу входить екологічно безпечна дисперсія VAE, яку широко використовують у Європі. На прикладі атмосферостійкої фарби Facade Pro та екологічно безпечної Ecoway українські споживачі вже переконалися у високій якості оновлених рецептур матеріалів: легкості нанесення, чудовій покривній здатності та зносостійкості. Відтепер усі вододисперсійні продукти ТМ Siltek виготовляють лише на основі нової дисперсії. 

Очі в учасників заходу розбігалися від колекції мозаїчних штукатурок Decor Mosaic та Decor Marble — палітри яскравих матеріалів для оформлення фасадів та інтер’єрів, стійких до механічних пошкоджень, зручних у нанесенні та з тривалим терміном експлуатації. За допомогою цього матеріалу штукатуром може стати навіть людина, яка ніколи не тримала в руках шпатель. Для професіоналів фахівці підприємства «Термінал-М» підготували високоефективну систему теплоізоляції нової торговельної марки «Мікс+», яку випускають тут з весни 2015 року. Цими новинками особливо зацікавилися регіональні представники з реалізації продукції ТМ Siltek, які приїхали до Києва. І не лише вони: на заході були й гості з Молдови.

— Ми, — зазначив у виступі генеральний директор Промислово-будівельної групи «Ковальська» Сергій Пилипенко, — цьому особливо раді. Сміливо можу заявити, що продукція ТМ Siltek серед вітчизняних аналогів на будівельному ринку України поза конкуренцією, а високу якість наших матеріалів постійно демонструємо на власних об’єктах ПБГ «Ковальська». Будівельні суміші Siltek експортуємо до країн-сусідів, у найближчих планах — освоєння західних ринків. До речі, на обсяги виробництва сухих сумішей на «Терміналі-М» не впливає спад будівництва, що спостерігається нині в Україні. Ми це пов’язуємо зі стабільним попитом на наш товар приватних будівельників, особливо із центральних областей України. І на таких презентаціях, що з цього року будуть регулярними, знайомитимемо всіх із високоякісною продукцією.

Олександр Яменко, керівник ПрАТ «Термінал-М» додав, що підприємство розвивається і готове збільшувати свої виробничі потужності, аби й надалі задовольняти потреби споживачів.

— Підприємству майже вісім років, але, попри такий «молодий» вік, ТМ Siltek  добре знають на ринку будівельних сумішей. Важливо, що імпорт сировини для продукції відбувається без посередників, а це сприяє формуванню оптимальної ціни, що впливає на ефективність торгівлі.

ДОВІДКА «УК»

ПрАТ «Термінал-М» — сучасне підприємство європейського зразка, що спеціалізується на виробництві сухих та рідких будівельних сумішей під торговельною маркою Siltek. Завод входить до складу асоціації «Промислово-будівельна группа «Ковальська». «Термінал-М» постійно розвиває дистрибуцію за допомогою нових офіційних представництв. Дилерську мережу представлено в 30 містах України. Продукцію ТМ Siltek реалізовують у мережі будівельних гіпермаркетів «Епіцентр К» і «Нова Лінія». Виробнича потужність становить 150 тисяч тонн сухих і 10 тисяч тонн рідких сумішей на рік.