ОЗДОРОВЧА КАМПАНІЯ

Дітям, які потребують особливого соціального піклування,
приділятиметься найбільше уваги 

Упродовж літа в Україні планується оздоровити близько 2,5 млн дітей.  Про це заявив міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час селекторної наради.

«За прогнозами, планується провести оздоровлення 2 млн 462 тисяч дітей. Це майже 57% від загальної їхньої кількості в Україні. Нагадаю, що загальна кількість дітей шкільного віку становить 4 млн 300 тис», — зазначив Дмитро Табачник.

Зокрема, за словами міністра, у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Київській, Луганській, Хмельницькій та Черкаській областях, а також у місті Севастополі кількість дітей шкільного віку, яких передбачається оздоровити, перевищить 60%. Крім того, близько 45-60% дітей планується оздоровити ще у 18 регіонах України. «Складною залишається ситуація у Києві, де ми нині спостерігаємо найнижчі показники оздоровлення — близько 29%», — цитує слова міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Дмитро Табачник підкреслив, що найбільшу увагу під час проведення літньої оздоровчої кампанії буде приділено дітям, які потребують особливого соціального піклування. Так, передбачається, що протягом сезону буде оздоровлено 1 млн 354 тис. дітей пільгових категорій, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, а також дітей з малозабезпечених та багатодітних родин.

Урядовець зазначив, що в Україні з 1 червня розпочали роботу близько 14 тис. дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а впродовж червня їх запрацює ще близько 2,5 тис. «Однак, за оперативною інформацією штабу з оздоровлення дітей, 16 дитячих закладів, роботу яких  заплановано на літо 2011 року, за результатами перевірок щодо їх готовності та у зв’язку з невідповідністю умов функціонувати не будуть», — зауважив міністр.

Він також поінформував, що в цілому на проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року центральними та місцевими органами влади передбачається виділення 1 млрд 665 млн 158 тис. грн.