Знову завирував парк імені Івана Франка, що в центрі давнього Львова: тут вже увосьме розпочав роботу ярмарок харківських товаровиробників.  Підприємці зі Слобожанського краю привезли до Львова одяг, взуття, ковдри, постільну білизну, шкіргалантерейні вироби. А пасічники пропонують галичанам скуштувати різноманітну продукцію бджільництва. Як повідомила заступник начальника відділу економічного розвитку управління економіки Львівської міської ради Галина Заєць, нинішнього року найновіші моделі одягу та взуття, речі домашнього вжитку в місті Лева представили 55 виробників з Харківщини. Долучилися до тамтешніх підприємців і 14 місцевих (торік, для прикладу, разом зі слобожанами ярмаркувало лише п’ятеро львівських). Львів’яни кажуть, гріх не скористатися такою нагодою — продемонструвати краянам свої товари. І хоч аналогічну продукцію виготовляють у Львові та на підприємствах області, охочих придбати потрібні обнови не бракує. Інтерес до приїжджих виробників пояснюється прагматизмом  покупців: харків’яни пропонують якісні, сучасні й конкурентні за цінами товари.

Ваш товар недорогий і якісний. Фото Володимира ЗAЇКИ

Цьогоріч у складі ярмаркового «десанту» до Львова вперше приїхала третина слобожанських товаровиробників, а отже привезли ширший асортимент продукції.

— Ми представили нові колекції хутряних виробів, пальт, елегантного жіночого одягу. Пропонуємо дуже багато ексклюзивного вбрання, якого навіть у Харкові ще немає в торговельній мережі, — розповіла начальник відділу департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради Людмила Охріменко. — Це до певної міри маркетингове дослідження. Від того, як його оцінять вибагливі львівські покупці і чи сподобаються їм запропоновані новинки, залежатиме, над яким асортиментом продукції працюватимуть харківські швейники навесні.

Втім, львів’яни вдячні гостям не лише за привезені модні й недорогі товари, а й за участь у благочинних заходах, бо охочих робити добро для інших у наш час не так уже й багато. Харківські товаровиробники долучилися до акції, зініційованої департаментом економічної політики Львівської міської ради, — підготували подарунки для нового дитячого будинку сімейного типу, відкриття якого відбудеться у середині грудня. До новосілля новостворена родина отримає від небайдужих слобожан комплекти постільної білизни, подушки та ковдри. Відтак, запевнила Людмила Охріменко, співпраця Львова та Харкова не обмежиться участю в одноразовій акції: до наступного ярмарку слобожани співпрацюватимуть із відділом у справах дітей, харківські виробники допомагатимуть чим зможуть.

Хорошим прикладом спільної турботи про підтримку вразливих верств нашого суспільства вважає допомогу харківських підприємців львівській родині начальник відділу у справах дітей Львівської міської ради Ростислав Тимків. Бо «де Львів, а де Харків, але всі разом долучилися та зробили добру справу».