ПОМАРАНЧЕВИЙ М’ЯЧ

Україна прийматиме  фінальну частину континентальної баскетбольної першості у 2015 році
 

Відчуття як після Сеулу-88: так президент вітчизняної Федерації баскетболу олімпійський чемпіон  Олександр Волков прокоментував звістку про те, що 18 грудня Україна офіційно отримала право на проведення чоловічого чемпіонату Європи з цього виду спорту у 2015 році.

— Україна — велика країна, у якої виявився надзвичайний ентузіазм і бажання стати одним з важковаговиків європейського баскетболу, — зазначив на  вирішальному засіданні ради ФІБА в Мюнхені  президент Європейської федерації Олафур Рафнссон.

Україна стала єдиним претендентом на проведення Євробаскету-2015 після того, як спільну заявку відкликали Хорватія, Франція, Німеччина та Італія. За офіційною версією,  вони  висловили  невдоволення  низкою  порушень  конкурсної процедури.

Отож, тепер на додачу до новеньких стадіонів, реконструйованих аеропортів і підлатаних доріг у нас мають з’явитися багатофункціональні криті арени. А там, дивись, і готельний бізнес позбавиться «зоряної» хвороби. Перший в історії нашої держави ЧЄ з баскетболу готові прийняти Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Харків і Київ.