ТУРИЗМ

У Ялті відбулась IX міжнародна туристична виставка «Крим — цілий рік»

Понад 160 експонентів презентували чималій кількості відвідувачів можливості підприємств санаторно-курортної та туристичної галузі, екскурсійно-культурних об’єктів.  У виставці взяли участь представники кримської влади, мери курортних міст України, лікарі-практики, представники профспілкових організацій з України, Росії, Білорусі, Латвії.

Вразило те, що кожний курортний регіон півострова, конкуруючи один з одним, спеціально для виставки розробив презентацію своїх можливостей. Ялта позиціонувала себе як туристичну столицю Криму, Євпаторія зробила ставку на лікування, а ось Білогірський район запропонував задовольнити потяг до минулого та екстрим — там мають відкритися археологічний парк «Ак-Кая» та сафарі-парк «Тайган».

 Під час прес-конференції представники  кримської влади розповіли, що в автономії  найближчим часом з’являться англомовні вказівники для іноземних туристів. У свою чергу міністр культури Криму  Олена Плакіда запевнила, що інформаційні таблички будуть розроблені і для музеїв та заповідників півострова.

Автономія також не збирається пасти задніх і під час проведення Євро-2012. «Хоча Крим не є місцем проведення чемпіонату, але ми позиціонуємо себе як регіон для подорожей уболівальників», — запевнив міністр курортів та туризму республіки  Георгій Псарьов. І щоб не відкладати  ідею в довгу шухляду, автономія планує 7-10 листопада взяти участь у міжнародній туристичній виставці, яка відбудеться в Лондоні. Крім того, українські туроператори вже зараз працюють над розробкою турів для шанувальників футболу.

А щоб підвищити рівень обслуговування, персонал курортних закладів Криму навчатимуть європейського сервісу. Георгій Псарьов розповів, що в автономії розроблено програму розвитку та реформування рекреаційного комплексу на 2012-2013 роки. Саме в рамках цієї програми Євросоюз надав грант, завдяки якому в одному з кримських ВНЗ буде створено навчальний центр для спеціалістів туристичної галузі.