Із 5 по 21 серпня 195 вітчизняних спортсменів спробують узяти вищу планку в двадцяти видах спорту під час ХХХІ олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро. До Бразилії наших атлетів шанувальники спорту проводжали урочисто. Вболівальники зустрічали олімпійську колону, що крокувала від вулиці Трьохсвятительської через столичну Софійську площу.

У добру путь українську спортивну надію проводжав і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Його слова-звернення були опосередкованими, проте обнадійливими: «Коли ми дивимося на них, то бачимо, що вони сильні, професійні, мають підтримку українців, кожного з нас, тому що прославляють спорт і нашу країну. Вони гідні бути переможцями! Я переконаний, що наші спортсмени повернуться з перемогою».

Наші олімпійці вселяють великі надії у вболівальників. Фото з Урядового порталу

Суботній день здався главі уряду зворушливим саме тому, що він дав старт подорожі «українських атлетів до перемоги на Олімпіаді, яка дуже важлива в житті кожного спортсмена».

Глава уряду зауважив, що в цих літніх олімпійських іграх беруть участь 10,5 тисячі учасників із понад 200 країн. «Але ми обов’язково переможемо і досягнемо кращих результатів», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Володимир Гройсман побажав усім членам української збірної успіхів у Ріо-де-Жанейро, благополуччя й перемоги у нелегкій боротьбі: «Кожен, хто стоїть на цій сцені, розпочинав свій спортивний шлях з дитинства, докладав дуже багато зусиль, щоб вибороти право представляти нашу велику спортивну країну на Олімпійських іграх. Кожен на цій сцені — справжній герой. Я глибоко вірю в те, що ви якісно зробите свою справу, а ми чекатимемо на вашу перемогу».

Опісля Прем’єр передав Державний прапор України членам олімпійської збірної: чемпіонці та 11-разовій призерці чемпіонатів світу з художньої гімнастики Ганні Різатдіновій і призеру Олімпійських ігор зі стрибків у воду Іллі Кваші.

Не залишився осторонь цієї події і Президент Петро Порошенко, який на своїй сторінці у Твіттері побажав спортсменам вдалих виступів, нових рекордів і медалей.

До слова, Національний олімпійський комітет встановив власні грошові винагороди для майбутніх переможців. За кожне здобуте в Бразилії «золото» — 300 тисяч гривень, «срібло» — 200 і «бронзу» — 120 тисяч гривень. 

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»