ПРЕЗЕНТАЦІЯ. Підтримуючи ініціативу глави держави та уряду щодо впровадження в країні інноваційних технологій, у тому числі в агросекторі,  УСПП з низкою громадських організацій, державних агропідприємств, вищих навчальних закладів  створили Асоціаціїю «Інноваційна агропромислова група». Її презентація днями відбулася у Харкові.

За словами голови наглядової ради Асоціації «Інноваційна промислова група», президента УСПП Анатолія Кінаха, ситуація на світовому ринку продовольства вимагає від України прискорення  введення ринку землі у господарчий економічний обіг і  стимулювання впровадження інновацій у агровиробництво.

«Нас чекає успіх , якщо у країні будуть запроваджені європейські принципи державної підтримки сільгоспвиробників, належні умови для інвестування в агросектор. Прискорення соціально-економічного розвитку АПК також нероздільно пов’язане з упровадженням інновацій, створенням логістичної інфраструктури аграрного ринку, чистих виробництв і енергозберігаючих технологій. Лише за таких умов зможемо забезпечити справжній аграрний прорив нашої держави», — впевнений президент УСПП Анатолій Кінах.

Відтак, одним з головних завдань асоціації є пошук механізмів державного і приватного партнерства, об’єднання можливостей держави та інтелекту суспільства, створення на цій основі високоефективної законодавчо-нормативної бази. Йдеться про потребу вдосконалення законів «Про державну підтримку сільського господарства України», «Про сільськогосподарську кооперацію», «Про державний матеріальний резерв», законодавче врегулювання порядку економічного стимулювання інновацій у сільгоспвиробництво, харчову й переробну промисловість; порядку передачі власниками земельних паїв у держуправління для забезпечення гарантованої виплати орендної плати; порядку розвитку і стимулювання ф’ючерсного ринку агропродукції.

Розуміючи потребу підвищення конкурентоспроможності вітчизняного агросектору, посилення позицій України на зовнішніх ринках, створення належних умов для національної продовольчої безпеки і доступу українських громадян до продуктів харчування, асоціація має на меті виробити чітку стратегію подальшого інноваційно-інвестиційного розвитку АПК України та запропонувати її владі.