ПРАКТИКА

За підсумками діяльності підрозділів МНС України управлінню МНС в Кіровоградській області вручено Перехідний вимпел за кращу організацію служби

Олена ЯНЧУК
для «Урядового кур’єра»

Як зазначається у представленні, «… за вагомий внесок у справу захисту населення і території області від надзвичайних подій і ситуацій природного та техногенного характеру, готовність до дій за призначенням, сумлінне виконання службових обов’язків працівниками та значні досягнення в розвитку пожежно-рятувальної служби».

Якщо говорити конкретніше, торік кіровоградським рятувальникам довелося боротися з наслідками трьох класифікованих надзвичайних ситуацій і понад трьох тисяч надзвичайних подій. Врятовано життя 43 людей, збережено матеріальних цінностей на суму близько 15 млн гривень. На території області виявлено і знешкоджено понад тисячу одиниць боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни, на 200 тонн поменшало непридатних і заборонених до використання отруйних  пестицидів та агрохімікатів, якими, здається, нашпиговані колишні колгоспні склади.

Так уже склалося, що на теренах середньостатистичної, за великим рахунком, області на обліку перебуваютьмайже півтисячі потенційно небезпечних об’єктів, половина з яких мають статус підвищеної небезпеки. За безпосередньої участі працівників МНС для всіх цих об’єктів розроблені плани локалізації та ліквідації можливих аварійних ситуацій, практично всі вони забезпечені відповідним обладнанням, а державними аварійно-рятувальними службами укладено угоди зі спеціалізованими організаціями  щодо впровадження систем раннього виявлення будь-яких НП і оповіщення людей в разі їх виявлення.

 Міністр Віктор Балога вшановує рятувальників. Фото прес-служби МНС

Отримуючи нагороду, начальник управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак зауважив, що пріоритети кіровоградських рятувальників залишаються незмінними і цього року: висока боєздатність та професійна майстерність особового складу, належний протипожежний захист та техногенна безпека на території області.