У  12 Міжнародному  промисловому  форумі в Києві взяли участь   420 компаній із 34 країн. Про це повідомив міністр промислової політики України Михайло Короленко. За його словами, головне  завдання форуму  — сприяння розвитку промислових підприємств,  ознайомлення фахівців із комплексом обладнання для  технічного оновлення виробничих потужностей,  демонстрація технологічних можливостей.

Цього року значно зросла експозиція підприємств Білорусі. На її стендах представлено різні напрями технології очищення повітря, вимірювальну апаратуру, високоточну лазерну обробку. 

«Ми задоволені рівнем організації української виставки. Приємно, що технологічне обладнання представлено на ній не у друкованих матеріалах і малюнках, а в натуральному вигляді. Також плюс виставки — її вузька спеціалізація для зацікавленого кола осіб та широка географія»,  — сказав «УК» під час офіційного відкриття форуму   Олександр Воронцов, старший викладач кафедри матеріалознавства факультету інноваційних технологій машинобудування Гродненського держуніверситету імені Янки Купали.  

Вузька спеціалізація виставки — завжди плюс. Фото Укрiнформу 

За його словами, білорусів цікавить розвиток транспортної логістичної системи в Україні й технічна експлуатація автомобілів. 

Директор Лубенського верстатобудівного заводу (входить до складу акціонерного товариства «Мотор Січ»)  Володимир Коваленко вбачає корисність цього форуму в можливості ознайомитися з досягненнями конкурентів і «підтягти» свій рівень. 

Міжнародний промисловий форум щороку підтверджує свій статус найбільшої виставкової події України з машинобудівної та металообробної тематики. З 2005-го він входить до списку провідних світових промислових виставок, офіційно зареєстрованих і визнаних Всесвітньою асоціацією виставкової індустрії. Цього року в рамках 12 Міжнародного  промислового  форуму вперше передбачений конкурс зварників, у якому, крім майстрів з України, візьмуть участь і представники Росії.