ЗВЕРНЕННЯ

Шановні співвітчизники!

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день інвалідів.

Реалізація положень Конвенції ООН про права інвалідів, розв’язання проблем життєдіяльності осіб з обмеженими можливостями, забезпечення повноцінної їх участі у житті країни є пріоритетними напрямами соціальної політики.

Результатом спільної роботи влади, бізнесу та громадських організацій інвалідів стало поступове впровадження європейських стандартів життя для цієї категорії громадян, їх інтеграція у сучасне суспільство.

Запевняю, що й надалі такі надзвичайно важливі питання перебуватимуть під моїм особистим контролем.

Хочу висловити щиру вдячність усім, хто опікується особами з обмеженими можливостями, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги є проявом милосердя, людяності та любові до ближнього.

Бажаю усім міцного здоров’я, щастя, життєвого оптимізму, добробуту і родинного затишку.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

Дорогі співвітчизники!

Щороку на початку грудня ми разом з усією світовою спільнотою відзначаємо Міжнародний день інвалідів. Цей день — ще одна нагода для всіх нас визначити, що зроблено і що треба зробити для забезпечення їх повноцінного життя, нагадати всім про обов’язок перед такими людьми.

Сьогодні пріоритетним напрямом соціальної політики уряду є вдосконалення системи соціального захисту зазначеної категорії громадян, поліпшення рівня їх життя та добробуту.

В Україні понад два з половиною мільйони людей з особливими потребами. І завдання держави — усунути всі бар’єри, які стоять на їх шляху до самореалізації, зробити все для того, щоб кожен з них зміг відчути себе корисним суспільству. Адже ці люди володіють не тільки знаннями і талантами, а і високими вольовими і моральними якостями.

Уряд підтримує зусилля громадських організацій інвалідів, спрямовані на розв’язання їх проблем, зокрема працевлаштування, залучення до активного життя.

Висловлюю найтепліші слова всім тим, на чию долю випали нелегкі випробування. Ви — взірець стійкості, мужності і незламності духу. Зичу всім Вам та Вашим родинам доброго здоров’я, оптимізму, злагоди та довголіття.

З повагою Прем’єр-міністр України Микола АЗАРОВ