КРИМІНАЛ

До Маневицької виправної колонії № 42 Володимир Д. потрапив для відбування вироку суду за скоєний економічний злочин. У березні цього року він самовільно покинув дільницю соціальної реабілітації, а 19 квітня був виявлений працівниками Кодимського РВ УМВС України в Одеській області і доставлений до місця відбування покарання. Що саме відбулося після примусового повернення засудженого, зараз встановлює слідство. Але достеменно відомо: 21 квітня 25-річного чоловіка знайшли мертвим з ознаками насильницької смерті.

— Встановлено: настання смерті Володимира Д. було спричинене умисними протиправними діями службових осіб колонії, що супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, — розповів прокурор Волинської області Андрій Гіль. — Тому за фактом перевищення ними службових повноважень за ознаками злочину, передбаченого

ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, порушено кримінальну справу. Призначено ряд експертиз, які мають дати судово-медичну оцінку нанесеним засудженому побоям.

У порушеній кримінальній справі фігурує начальник установи; нині він перебуває на підписці про невиїзд. Заарештований заступник начальника колонії із безпеки. Але хто саме винен у трагедії і чиї умисні дії призвели до смерті засудженого, можна буде сказати лише після завершення експертиз, слідства і оцінки всіх обставин цієї непересічної справи судом.