За нашої цінової політики знижки на товари для багатьох — це  все! Саме за таким принципом живу останні кілька років. Як без них обійтися, адже так хочеться гарно вдягатись, носити шкіряне взуття й користуватись якісною косметикою. А ці «забаганки» нині коштують недешево. Проте коли щось дуже хочеться купити, а ціна недосяжна, тоді варто трохи почекати і придбати вподобану річ зі знижкою. Ось тільки перед тим, як купувати «здешевлену» річ чи косметику, потрібно проявити неабияку увагу. Адже за привабливими знижками може приховуватись гірка правда про товар.

Приміром, нещодавно зайшла до магазину косметики, щоб придбати крем, й на коробці побачила надпис — знижка 50%. Чому б його не  взяти? Купую вподобаний товар, приходжу додому й уважно роздивляюсь упаковку. І тут моє око натикається на термін придатності крему, який минув кілька днів тому. Тож вирішую повернути придбану річ. Продавець його бере зі словами: мовляв, а що ви хочете, якщо на нього розповсюджується знижка?! Разом з тим пані погоджується, що продавати такий товар вони не мали права, тому гроші повертає справно. А заодно зазначає: якщо хочете купувати товар, в якого термін придатності не спливає через місяць-два, беріть косметику, на яку немає знижок. Те саме стосується і акцій. Зазвичай до  розпродажних товарів потрапляють ті, котрі мають якийсь недолік, чи термін придатності ось-ось мине, чи пакування пошкоджене. Щоправда, часом трапляється й таке, що керівництво магазину закупило занадто багато якогось виду товару, тому й змушене його «скидати» по акції.

Не менш цікава ситуація і зі знижками на одяг та взуття. Пригадала, як на початку минулого літа мені сподобались італійські босоніжки, тоді їх вартість була 850 грн. Ціна, як для літнього взуття, відверто кажучи, чимала. Чекаю акцій — перша знижка 20%. Це, звісно, не 850, хоч і 680 грн теж недешево. Продовжую чекати. Наприкінці літа ця ж пара вже коштувала 500 грн. Вирішую, що взимку вони мені навряд чи знадобляться, тому продовжую чекати і на Різдво купую омріяні босоніжки за 308 грн. Проте коли дивлюсь на цінник, у графі «початкова вартість» помічаю цифру 1200 грн. Цікаво, і звідки ж узялась ця ціна, якщо я добре пам’ятаю, що на початку літа взуття коштувало 850 грн, але аж ніяк не 1200. Знайома продавчиня  розкрила секрет: мовляв, так роблять чи не у всіх наших магазинах. Спочатку ставиться одна ціна, потім перед «тотальним розпродажем» цифри ще трохи збільшуються, щоб  згодом зробити «суттєву» знижку. Ось так: дивиться потенційний покупець на цінник й бачить  різницю, яка спонукає  брати річ.

Інколи товар справді «доживає» в торговельній мережі до справжнього тотального розпродажу і коштує копійки. Але, знову ж таки, перед тим, як щось купити, річ потрібно уважно оглянути. Для початку звернути увагу на колір, чи немає плям, дірок. Керуючись власними спостереженнями, можу сказати, що десь 60% речей, які потрапили на розпродаж, мають недоліки. Тому головне завдання покупця — серед усього непотребу знайти ту саму якісну річ за нормальною ціною. Хоч як би там було, але на купівлі речей зі знижками все-таки можна суттєво зекономити. Тут потрібно розуміти: якщо хочеш оновити літній гардероб — цим варто зайнятись на Різдво, а зимовий — на Трійцю.