УНІВЕРСІАДА-2013

Медалі найвищого гатунку поліпшили командний рейтинг України

Універсіада — це більше, ніж два тижні спорту, це роки копіткої праці. Ігри в Казані, можливо, стануть кращими в історії людства, і точно — кращими у житті нових чемпіонів. Слова президента Міжнародної студентської федерації Клода-Луї Гальєна, які він сказав на відкритті Ігор-2013, повною мірою можна адресувати українським легкоатлетам Ганні Тітімець і Віктору Кузнєцову та фехтувальниці Ользі Харлан. Саме вони поповнили скарбничку нашої команди четвертого дня змагань золотими нагородами.

Ольга Харлан: «Я — знову перша!» Фото Укрiнформу

Зокрема стрибун потрійним Віктор Кузнєцов показав кращий власний результат у нинішньому сезоні — 17,01 метра. І цей результат не змогли перевершити суперники. А ось іншому нашому співвітчизникові Андрієві  Проценку з особистим рекордом — 2,31 метра — дісталося срібло  Універсіади в стрибках у висоту, оскільки у нього пішло на підкорення висоти більше спроб, ніж у росіянина Сергія Мудрова.

На шляху до перемоги бар’єрів не існує. Фото з сайту runners.ru

Найкращим чином підтримали  хлопців у вівторок Ганна Тітімець та Ганна Ярощук. У забігу на 400 метрів з бар’єрами Тітімець здолала дистанцію  за 54,6 секунди, Ярощук — за 54,77, здобувши золоту і срібну нагороди. Тож лише бронзою у цьому виді порадувала господарів змагань росіянка Ірина Давидова. 

Вдруге поспіль святкувала перемогу на студентських іграх фехтувальниця Ольга Харлан. У фіналі олімпійська чемпіонка 2008 року з перевагою в один укол здолала росіянку Катерину Дьяченко, рахунок — 15:14.

Ще одна переможниця пекінської Олімпіади Галина Пундик піднялася на третю сходинку п’єдесталу. У півфіналі вона поступилася Жийон Кім (Корея), яка й стала срібною призеркою.  Разом із Галиною третю позицію посіла Катерина Дьяченко.

Віктор Кузнєцов: «Стрибок потрійний, а медаль одна». Фото з сайту runners.ru

Також однією медаллю українську скарбничку поповнив гімнаст Олег Верняєв, який здобув бронзову нагороду в індивідуальному багатоборстві. Цікаво, що переможцем тут став колишній член української збірної Микола Куксенков, який після Олімпіади-2012 прийняв російське громадянство.

Загалом за чотири дні змагань на Всесвітній Універсіаді в Казані українські спортсмени виграли чотири золотих, 12 срібних та 10 бронзових нагород. У загальнокомандному заліку збірна України була на четвертому місці, а за кількістю нагород посідала другу сходинку.