СИТУАЦІЯ. Не секрет, що київська земля особливо приваблива для забудовників. І хто б там що не говорив про нереальні і невмотивовані ціни на столичне житло, але забудовники намагаються хоч десь відхопити ділянку землі і швиденько звести багатоповерхівку. Навіть якщо і міська влада, і рядові кияни — проти. Наприклад, як повідомила прес-служба КМДА, забудова ділянки на пр. Маяковського, 40-52 ведеться із порушенням законодавства, оскільки терміни дії дозволу на будівництво та ордера на тимчасове порушення благоустрою закінчились ще у грудні 2010 року. Загалом до Київської міської державної адміністрації звернулися більш як три тисячі мешканців прилеглих будинків із проханням втрутитися й припинити будівництво.

Тож голова КМДА Олександр Попов разом із представниками управління благоустрою прибув на місце будівництва, аби особисто проконтролювати виконання рішення щодо припинення будівництва та демонтажу тимчасової огорожі. Попри опір з боку представників забудовника, які використали сльозоточивий газ та пошкодили техніку, Олександр Попов разом із киянами зрештою знесли паркан і зупинили будівництво.

«Що і де будувати у Києві, повинні визначати кияни. Їхня думка — ось найвищий закон», — наголосив голова КМДА і підкреслив, що обов’язково звернеться до прокурора міста із проханням взяти під контроль справу щодо побиття представників ініціативної групи. «Кияни мають почуватись у безпеці», — наголосив він.