СТОЛИЦЯ. У Києві формується адресна програма з проведення ремонту в під’їздах, заміни ліфтів та ремонту асфальтового покриття біля будинків. Тобто райони мають подати інформацію про об’єкти, які потрібно відремонтувати. Здавалося б, тільки порадіти треба, що нарешті будинки й прибудинкові території впорядковуються. Однак, як виявилось, не всі, хто просив гроші на ремонти, надали чесну інформацію.

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов повідомив: після проведення відповідного моніторингу було виявлено, що 10% адрес, які районні держадміністрації подали для включення в програму відновлення асфальтового покриття, ремонту… взагалі не потребують. Зокрема, у Голосіївському районі — 44 таких «хитрих» об’єктів, у Деснянському — 54, у Дніпровському — 63, у Печерському — 29, у Шевченківському — 27.

Окрім того, деякі посадовці мали намір отримати гроші за ту роботу, за яку вже заплатили мешканці будинків. Так, за словами міського очільника, з 834 під’їздів, які були подані до адресної програми з ремонту, 35 об’єктів були вже відремонтовані коштом самих мешканців будинків. У Голосіївському районі таких під’їздів 7, у Печерському — 9, у Подільському — 6, у Шевченківському — 8. Цікаво, куди ж мали піти гроші, якщо в ремонти їх вкладати вже не треба було?

— Я вас попереджав, що працюватиме громадський контроль, який проведе моніторинг по кожному об’єкту, який ви подасте для включення до програми. Даю ще тиждень для проведення аудиту своїх адресних програм. Жоден об’єкт, який не потребує ремонту, не повинен потрапити у програму. Це особиста відповідальність голів районних адміністрацій. Що стосується вже виявлених порушень — прошу вас терміново письмово надати пояснення, — сказав Олександр Попов, звертаючись до голів районних держадміністрацій. А прес-служба КМДА повідомила, що віднині за формування адресної програми з проведення ремонту у під’їздах, заміни ліфтів та ремонту асфальтового покриття біля будинків особисту відповідальність нестимуть голови районних держ?адміністрацій.