РОБОЧИЙ ВІЗИТ

У рамках саміту з питань ядерної безпеки Віктор Янукович провів низку двосторонніх зустрічей

Президент Віктор Янукович під час Сеульського саміту з питань ядерної безпеки зустрівся з Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм та Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Як зазначив глава Української держави, під час зустрічі сторони обговорили стан відносин України та Європейського Союзу. Відповідаючи на запитання журналістів щодо термінів парафування Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Президент зазначив: «парафування — це технічна робота, вона буде виконана, а ратифікація — це наступне питання».

А Президент Республіки Корея Лі Мйон Бак під час зустрічі з Віктором Януковичем високо оцінив роль України на Сеульському саміті: «Україна зробила значний внесок у ядерну безпеку у світі». Він назвав рішення України про вивезення зі своєї території високозбагаченого урану  прикладом для інших держав.

Зі свого боку Віктор Янукович сказав: «Нинішній етап українсько-корейських відносин відзначається їх активізацією». Він наголосив, що співпраця між нашими країнами має поглиблюватися, враховуючи великий економічний потенціал обох сторін.

Про стан відносин України з Євросоюзом Віктор Янукович поговорив з лідерами ЄС Германом ван Ромпеєм (у центрі) та Жозе Мануелем Баррозу. Фото Андрія МОСІЄНКА

Прем’єр-міністр  Кореї Кім Хван Сік, говорячи про розбудову двосторонніх відносин, звернув увагу на успішне виконання всіх домовленостей, досягнутих під час його офіційного візиту в Україну у вересні 2011 року.

Глава Української держави подякував урядові Кореї за високий рівень організації саміту з питань ядерної безпеки, гостинність і теплий прийом.

Віктор Янукович закликав корейських інвесторів до активної роботи в нашій державі. Про це він сказав під час зустрічі з головою ради директорів компанії «Hyundai» Чонг Монг-Ху. Україна, наголосив Президент, налаштована на розвиток співробітництва з Кореєю в різних сферах. Серед перспективних напрямків такої співпраці глава держави зокрема назвав машинобудування, електронну промисловість, сільське господарство, ракетно-космічну сферу. Віктор Янукович закликав корейських бізнесменів приїхати в Україну і безпосередньо самим оцінити можливості для роботи в нашій державі.  У розмові з генеральним директором компанії «Samsung Electronics» Джисанг Чоєм Президент обговорив розвиток співробітництва в інвестиційній сфері. Віктор Янукович наголосив на важливості для України співпраці в галузі високих технологій, зокрема телекомунікацій та розробки програмного забезпечення.

Глава держави також запросив компанію «Samsung» долучитися до створення в Україні IT-парків, зазначивши, що влада готова всіляко сприяти інвесторам у реалізації цього проекту. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»