ФЕСТИВАЛЬ

Двадцять яскравих виконавців з усього світу
змагатимуться за головний приз — $100 тисяч 

У вересні на Південному березі Криму вперше відбудеться масштабний музичний фестиваль Crimea Music Fest. Упродовж п’яти днів набережна Ялти буде затишним причалом не лише для вітчизняної, а й для зарубіжної естради. 

Родзинкою фестивалю стане Міжнародний пісенний конкурс, в якому візьмуть участь двадцять талановитих професійних виконавців аж з п’яти континентів: Євразії, Африки, Австралії, Північної і Південної Америки — а відтак кожен з учасників презентує музичні й культурні особливості своєї країни. Майстерність співаків оцінюватиме міжнародне журі, яке очолить народна артистка СРСР, України і Молдови Софія Ротару.

У ці дні на півострові саме кипить робота — ще багато треба встигнути, тож «Урядовому кур’єру» вдалося поспілкуватися з організаторами пісенного дійства та дізнатися подробиці його підготовки. «Це перший, прем’єрний фестиваль такого масштабу за роки незалежності. Подібні міжнародні заходи були ще за часів Союзу, але з часом вони зникли,— розповідає «УК» прес-секретар фестивалю Дмитро Санін. — Тому ідея створення такого масштабного фестивалю ще торік виникла у російської Примадонни Алли Пугачової, яка й стала його художнім керівником. Робота над фестивалем розпочалася восени 2010 року — вона передбачала пошук конкурсантів, перегляд музичного матеріалу, який надходив з різних куточків світу. Потім велись переговори з тими, хто відгукнувся. Далі оргкомітет вибирав з купи заявок найцікавіші, і на кінцевому етапі їх затверджували Алла Пугачова та Софія Ротару».

Водночас організатори зізнаються, що буде досить нелегко під час оксамитового сезону розмістити на кримському узбережжі близько тисячі людей. Оскільки сюди з’їдуться не тільки естрадні виконавці, а й їхні балетні колективи, менеджери, промоутери. Творча ж група відповідає за сценарій фестивалю, облаштування сцени, створення справжнього шоу. «Є певні моменти, які раніше ефіру ми не можемо розкривати. Втім, відкрию одну таємницю — в партері демонтують десять перших рядів, і сцену фактично добудують, вона буде глибшою, — ділиться Дмитро Санін. — Також глядачі будуть приємно здивовані оригінальністю подіумного простору, відеодекораціями, кількістю екранів, на яких транслюватиметься зображення».

Вже відомо, що Україну на конкурсі представить Злата Огневич. Усі двадцять конкурсантів змагатимуться за Гран-прі в розмірі $100 тисяч та премії: перша  — $50 тисяч, друга — $30 тисяч і третя — $20 тисяч. Організатори відзначають, що величезну підтримку фестивалю надає кримська влада, оскільки захід такого рівня — це своєрідна іміджева акція. Українські й російські зірки естради виступлять безкоштовно.