РЕАЛЬНІ СПРАВИ

Кабмін виділив запоріжцям 27 мільйонів гривень бюджетних коштів на покращення умов життя для мешканців аварійних будинків

- Нарешті маємо 27 мільйонів цільових коштів для покращення умов життя людей, що й до цього часу проживають у непридатних і небезпечних умовах. Нинішній уряд знайшов можливість виділити їх на відміну від попереднього, який тільки обіцяв взятися за розв'язання цієї наболілої проблеми запоріжців, - повідомив на черговому брифінгу в облдержадміністрації голова ОДА Борис Петров. - Без державної допомоги тут не обійтися, оскільки дуже великі обсяги означеного завдання. Втім, в останні роки не відбулося жодних зрушень у цьому напрямку. І тільки нова урядова команда результативно робить свою справу у заданому напрямку.

Житлові будинки, зведені ще у 40-х роках минулого століття, переважна більшість яких нині перебуває в аварійному стані, вже кілька десятиліть поспіль залишаються однією з основних проблем Заводського району Запоріжжя. Нині 1140 родин проживають у них в умовах, які насправді зовсім непридатні для життя: 107-ми будинкам офіційно присвоєно статус ветхого житла. Щоб остаточно розв'язати проблему - відселити людей - потрібно загалом щонайменше 250 млн грн. Зрозуміло, що одночасно таке масштабне завдання не вирішити. Але, як кажуть, шлях подолає тільки той, хто йде. Отже, нинішня реальна допомога уряду вселяє надію людям, що їх піввікова мрія врешті здійсниться.

- Кошти надійдуть до Запоріжжя вже на цьому тижні, - попередив своїх підлеглих на апаратній нараді у міськвиконкомі виконуючий обов'язки Запорізького міського голови Володимир Кальцев. - Тому прошу відповідальних осіб оперативно підготувати всі необхідні документи для проведення тендерів, щоб якомога скоріше придбати квартири і забезпечити 80 запорізьких родин-першочерговиків новим житлом.