НОВОБУДОВИ

Тут відкрито парк, де дзюрчання води  у фонтані супроводжується класичною музикою

Спочатку в самому центрі міста відкрили Будинок художника з кількома виставковими залами і місцем для роботи штабу творчої організації. До того спілка мала притулок у підвальній кімнаті. Та попри це, виставки проводила регулярно завдяки підтримці художнього й краєзнавчого музеїв, Будинку працівників культури, інших установ. Серед них — традиційна вже «Донецьк і донеччани» та до 120-річчя видатного земляка Сергія Прокоф’єва. Об’єднані в одну експозицію, вони показали незгасний потенціал майстрів Донеччини. 

А згодом ще масштабніша подія — відкрив свої двері відвідувачам сучасний, з вишуканим європейським дизайном художньо-виставковий центр «АртДонбас» площею півтори тисячі квадратних метрів.

Агабекян М., "Сергій Прокоф'єв". Фото автора

Для першої експозиції тут було відібрано понад триста знакових робіт 34 живописців і скульпторів краю. Багатьом відомі імена народних та заслужених майстрів — Поліна Шакало, Олексій Поляков, Володимир Шендель, Геннадій Жуков, Лариса Джарти, Олександр Скорих. Їхні роботи не тільки милуватимуть око відвідувачів, а й виставлені на продаж. Також міський голова Олександр Лук’янченко «увів у дію» ще один культурний об’єкт — музичний парк, де дзюрчання води оригінального фонтана супроводжується класичною музикою.