«ІТАЛІЙСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ»

 В Луганську ліквідовано підпільний м’ясопереробний цех

Господар виробництва був дуже обурений, коли до нього в «особисту кухню» прийшли працівники ветеринарної міліції. Мовляв, зробив майже центнер м’ясних виробів для особистого споживання. І через те, що ретельно стежить за станом здоров’я, готує продукцію за «найбільш екологічно чистою» технологією — італійською. А те, що на ковбасах наклеєні етикетки, це експеримент. Апробація дизайну, аби коли-небудь у подальшому вийти на ринок з новим якісним продуктом. Хоч на етикетках готової продукції не було навіть маркування про термін придатності.

У «м’ясника» вилучено й утилізовано 157 кілограмів м’ясних продуктів. Фото з сайту irtafax.com.ua

Правоохоронці знайшли в «кухні» ще й 90 кілограмів м’яса дикого кабана без будь-яких документів про проходження експертизи. Тож діяльність підпільного цеху здійснювалася з порушеннями Закону України «Про безпеку і якість харчових продуктів». Для робітників, які допомагали «ненажері»», не створено навіть умов для дезінфекції рук, не кажучи вже про обов’язковий для такого виробництва дезінфекційний килимок при вході, щоб не «порошити» взуттям. От би здивувалися італійці такому луганському колориту! Мабуть, здивувалися б і росіяни. Вони зараз ввели особливий режим на територіях Ростовської та Воронезької областей у зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней. Ці області межують з Луганщиною. Тож на кордоні цілодобово перевіряють навіть транспорт, для якого облаштували можливість дезінфікувати колеса автомобілів.

Луганчани вже опинялися в схожій ситуації: кілька років тому, аби вберегти поголів’я українських свинок, вакцинували диких кабанів, яким прикордонні рови не перепона. А тут — «кухня», де брудними руками вимішують фарш і нарізають шпиг. 

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Луганській області, в результаті «спецоперації» у підпільного «м’ясника» було вилучено й утилізовано 157 кілограмів  м’ясних продуктів на загальну суму понад 30 тисяч гривень. За таку любов до ковбаси сорокарічному луганчанину доведеться тепер відповісти перед судом.