ВИПУСКНИК-2013

Плечі сотень учорашніх курсантів і слухачів міліцейських вишів прикрасили лейтенантські погони

Серед величезного розмаїття культурно-просвітницьких, навчально-наукових, мистецьких та інших заходів, що постійно відбуваються у Національній академії внутрішніх справ, все-таки, можна виділити дві особливі для її багатотисячного колективу події, які, хоч і повторюються з року в рік, але від того не стають менш пам’ятними та хвилюючими: посвячення в курсанти і випуск молодих офіцерів-правоохоронців.

Цього року дипломи про повну вищу освіту одного з найавторитетніших міліцейських навчальних закладів отримали 996 випускників, 112 з яких закінчили навчання з відзнакою. Загалом же за роки існування академії з її лав вийшли десятки тисяч вихованців, які поповнили лави правоохоронців України, чи не всіх республік колишнього Радянського Союзу і низки інших країн. Багато з них досягли високих посад і звань. Та й зараз випускники НАВС служать не лише в кожному підрозділі міліції держави, а й в інших органах законодавчої, виконавчої, судової гілок влади різних рівнів.

— Нинішній випуск особливий вже хоча б тим, що це перші фахівці, підготовка яких завершувалася після набуття чинності нового Кримінального процесуального кодексу, — зазначив ректор академії, генерал-лейтенант міліції Валентин Коваленко. — Всі вони працевлаштовані за своїми спеціальностями, і їх з нетерпінням чекають у підрозділах кримінальної міліції, міліції громадської безпеки, слідчих, експертно-криміналістичних та інших відділах практично всіх обласних управлінь МВС України. Органи внутрішніх справ розраховують на професійні знання, здобуті в академії нашими випускниками, їх молодечий запал і, якщо хочете, юнацький максималізм. Ми, викладачі і наставники, віримо, що обравши нелегку, але надзвичайно важливу професію — забезпечувати спокій і порядок у державі й оберігати конституційні права кожної людини, — наші вихованці будуть гідними своєї високої місії і завжди залишатимуться принциповими, відповідальними, чесними і людяними вартовими правопорядку. 

Краса і гордість НАВС — випускниці 2013 року. Фото Дмитра ЛЮБЧЕНКА

Сьогодні в Академії навчаються майже 6 тисяч слухачів, курсантів і студентів на денній та ще понад 15 тисяч — на заочній формах підготовки. Навчально-виховний процес та наукові дослідження забезпечують 48 кафедр і 6 наукових лабораторій, де трудяться 8 академіків, 76 докторів наук і професорів, 493 доценти і кандидати наук. Вони готують фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавр, спеціаліст і магістр за спеціальностями «Правознавство», «Правоохоронна діяльність», «Психологія», «Управління у сфері правопорядку» та «Судова експертиза» з числа працівників органів внутрішніх справ, направлених на навчання підрозділами МВС України за кошти державного бюджету, а також цивільних осіб за рахунок фізичних чи юридичних осіб.