КУРОРТНИЙ СЕЗОН. Станом на 13 серпня Крим прийняв 4 мільйони туристів. Про це повідомив міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв. Це показник на рівні минулого року.

За словами глави курортного відомства, міністерство не ставить за мету збільшення турпотоку у високий сезон. «Майже всі пляжі Криму рукотворні. За часів Радянського Союзу на півострові було насипано близько 550 пляжів. Нині їх 573. Проте площа пляжів трохи скоротилася за рахунок того, що частину з них орендарі не підсипають, хоч зобов’язані це робити, — зазначив Олександр Лієв. — У ті часи в липні й серпні в нас відпочивали 1,8—2 мільйони туристів».

Тепер за аналогічний період Крим приймає 3,2 мільйона туристів. При цьому кількість ліжко-місць збільшилася майже до 700 тисяч. За даними міністра, збільшення відбулося за рахунок так званих міні-готелів (приватного домоволодіння).

Міністр курортів і туризму рекомендує туристам обирати Крим передусім як оздоровчий курорт: «Кращий час для оздоровлення на півострові — це квітень, травень, червень, а також вересень, жовтень, листопад. До того ж навесні та восени клімат у Криму м’якший, а ціни на проживання та харчування значно нижчі, ніж у високий сезон».

У Міністерстві курортів і туризму нагадали, що цього року зростання туристичного потоку до Криму відзначали саме взимку і навесні.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»