Прем’єр-міністр Микола Азаров сподівається, що наступного тижня опозиція перестане блокувати роботу Верховної Ради і парламент ухвалить нагальні євроінтеграційні та важливі соціальні законопроекти. Про це він заявив на засіданні Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в олімпійських, юнацьких олімпійських, паралімпійських і дефлімпійських іграх, всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи, яке відбулося в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа».

Проектами олімпійських об’єктів Микола Азаров залишився задоволений. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

Інфраструктура чекає на розвиток

«Сподіваюся, що вони нарешті припинять блокування нашого вищого законодавчого органу і ми розпочнемо нормальну роботу. Адже найкращий захист людей — участь у законодавчій роботі», — уточнив Микола Азаров.

Уряд розробив загальнодержавну соціальну програму, одним з основних напрямів якої є активізація дитячого та юнацького спорту. Відповідний проект закону «Про загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013—2017 рр.» вже внесено до Верховної Ради. Його спрямовано на популяризацію та підтримку фізкультури і масового спорту, а також розвиток дитячо-юнацького резервного спорту.

«Я сподіваюся, що же наступного тижня цей законопроект буде ухвалено, адже він жодного стосунку до політики не має. Він потрібен нашим дітям, нашій країні», — наголосив Микола Азаров.

Водночас політична нестабільність знижує шанси на здобуття Україною права проводити зимову Олімпіаду 2022 року, вважає Прем’єр. При цьому він підкреслив, що чим скоріше цю ситуацію буде нормалізовано, тим вищими ставатимуть шанси України.

Микола Азаров наголосив, що проведення Олімпіади-2022 у Львові активізує розвиток спортивної інфраструктури регіону. Для розв’язання такого амбітного завдання необхідно буде спрямувати значні кошти у розвиток інфраструктури, адже жоден інвестор, жодне сучасне виробництво не прийде туди, де не розвинено інфраструктуру, — це альфа і омега сучасного бізнесу, акцентує увагу департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.   

Микола Азаров при цьому доручив вітчизняним спортивним функціонерам вивчити досвід Росії з організації і проведення сочинських зимових Олімпійських ігор.

«Бажаю нашим спортсменам достойно виступити на зимових Олімпійських іграх 2014 року, і щоб Україна вкотре зарекомендувала себе країною, яка має високі спортивні результати», — сказав Прем’єр.

Тим більше, що в проекті Держбюджету на 2014 рік Кабмін передбачив кошти на реконструкцію Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» та будівництво нових спортивних баз: «Наше завдання створити для спортсменів, які представляють національні збірні, всі необхідні умови для тренування та реабілітації, щоб ми готували спортсменів найвищої кваліфікації».

Уряд створює умови олімпійцям

Після проведення у 2012 році фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Україна продовжує підтримувати на високому рівні авторитет спортивної держави. Для створення умов для проведення зимової Олімпіади 2022 року урядом вніс зміни до Державної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011—2022 роках. Передбачено поліпшення матеріально-технічної бази зимових видів спорту, проведення міжнародних змагань на території України та забезпечення розвитку туристичної інфраструктури.

На думку Миколи Азарова, виконання Програми має істотно поліпшити ситуацію з підготовкою українських спортсменів до змагань у зимових видах спорту і дати старт вдосконаленню інфраструктури всіх регіонів країни, як це було під час проведення Євро-2012.

На засіданні також обговорено перспективи розвитку фізичної культури та спорту. Прем’єр-міністр переконаний, що перемоги країни у спорті вищих досягнень можливі лише за умови широкого залучення дорослих і дітей до систематичних занять фізичною культурою і масовим спортом та популяризації здорового способу життя. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»