РОЗДОРІЖЖЯ

Вказівник нагадав, що не всі дива ще звідані

У самому центрі Черкас, біля міської ради, з'явився вказівник з напрямками руху та відстанями до визначних пам'яток світу, України та, зокрема, Черкащини. Його встановлено за ініціативою міської влади. Добротний дороговказ, виготовлений з металу в старовинному стилі, з підсвіткою в нічний час, викликав пожвавлення як серед гумористично налаштованих черкащан, так і серед ділових людей. Перші одразу почали жартувати про розбиті міські шляхи, примітили, що стрілка з написом "Холодний Яр" вказує, м'яко кажучи, дещо не туди, де насправді розташований відомий заповідник. Дехто й досі дивується добору 24 чудес, серед яких є й "Мертве море", й Петергоф. Інші жартують, що, мовляв, стрілка з написом "Говерла" спрямована якраз у кабінет міського голови Сергія Одарича. Можливо, натякають, що потрапити туди нелегко, як і на гору?

Зате багато хто з патріотів краю і просто городян відчув значимість свого міста, ще раз переконався, що Черкаси, як і кожне місто на планеті, стоїть на перетині шляхів, які ведуть до визначних пам'яток. Отож і Асканія-Нова, й Китайська стіна, й Ейфелева вежа, й піраміда Хеопса, й багато інших світових див для черкащан раптом поближчали. Вказівник зайвий раз нагадав, що далеко не всі екзотичні дива звідані, отож потрібно поспішати.

Як пояснила начальник відділу дизайну міського середовища та реклами Оксана Поліщук, ідея встановити вказівник відстаней до рукотворних та природних чудес світу, України та Черкащини виникла давно. Тепер її втілили в життя. Подібні вказівники, але з назвами міст та країн, є й в інших містах України.