ВИЗНАННЯ

Художниця з Харкова Марина Пузиренко стала лауреатом премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2010 рік. Перемогу в номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва" їй принесла книжка "Лускунчик" харківського видавництва "Ранок".

Як розповіла сама художниця, їй сподобалося ілюструвати твір, бо це - красива дитяча казка. А якщо робота цікава, то й ідеї приходять відразу і образи створюються легко. Найскладнішим персонажем, зізнається пані Марина, був сам Лускунчик. Загалом робота над ілюстраціями тривала протягом півтора року.

У видавництві "Ранок" повідомили, що книжка "Лускунчик" планувалася як проект до Різдвяних свят і була видана у подарунковому форматі. Її наклад становив 6 тис. примірників, що вчетверо перевищує середні показники для художньої літератури в Україні.

Окрім цього, видавництво планує представити "Лускунчика" на книжковій виставці у Франкфурті і сподівається продати права на неї не тільки для реалізації в Росії, а й для перекладу європейськими мовами.