РОБОЧА ПОЇЗДКА

На Херсонщині Віктор Янукович заявив, що держпрограми з розвитку
АПК постійно вдосконалюватимуться 

Глава держави відвідав завод «ПетроНік» у місті Таврійськ Каховського району, де ознайомився із зразками продукції підприємства, а також  процесом виробництва сільськогосподарської техніки. Віктор Янукович навіть сів за кермо одного з тракторів, що виробляються на підприємстві. Йому також було продемонстровано виставкові стенди виробничих підприємств області. Зокрема тих, що спеціалізуються на розробці та впровадженні енергозберігаючих технологій, а також сільськогосподарських підприємств, які вирощують овочі й фрукти. Крім того, Президент відвідав селекційно-випробувальну станцію «Нуменс» ТОВ «Байєр», а також будівельний майданчик логістичного центру зі сховищем для зберігання свіжих овочів та фруктів у місті Каховка.

«Це сховище — одна із складових логістичної системи, яку ми повинні збудувати на Херсонщині і яка створить умови для вирощування урожаю, його збереження та реалізації», — зазначив Президент. Він підкреслив, що у такий спосіб буде створено повний цикл виробництва — від підготовки якісного насіння і розсади  — до вирощення добірного кінцевого продукту. Глава держави назвав цей проект гарним прикладом успішного державно-приватного партнерства. «Шлях обрано правильно. Потрібна воля, скоординована робота усіх учасників цього процесу — і влади, і підприємців», — підкреслив Віктор Янукович. 

У підсумку він висловив упевненість в успішних перспективах розвитку овочівництва в області. Він також дав завдання голові Херсонської обласної державної адміністрації Миколі Костяку до вересня 2012 року ввести в дію оптовий ринок з продажу овочевої продукції. 

Спілкуючись із журналістами, Президент наголосив: державні програми, спрямовані на розвиток агропромислового комплексу, будуть постійно вдосконалюватися. Такий підхід дасть змогу Україні наповнити внутрішній ринок власною сільськогосподарською продукцією. «Дуже скоро український ринок буде насичений вітчизняною продукцією, частину якої ми експортуватимемо», — цитує слова глави держави його прес-служба.  Крім того, Віктор Янукович підкреслив, що держава приділятиме значну увагу розвиткові інфраструктури українського села.

Президент також говорив про соціальну політику. Він зауважив: основним пріоритетом діяльності влади є поліпшення життя громадян. «На першому місці — політика, спрямована на подолання бідності», — зазначив Віктор Янукович. 

Він переконаний, що першочерговими завданнями влади є підвищення рівня життя незахищених верств населення та створення нових робочих місць. «Перше, що ми повинні зробити, — підвищити рівень життя бідних людей, дати робочі місця молодим, щоб вони могли забезпечити свою сім’ю. Створити умови для всіх, хто здатен працювати. Щоб у людей були мотивації працювати і вони завжди отримували гідну заробітну плату», — підкреслив глава держави, додавши: справедлива політика держави повинна бути в основі державних пріоритетів.

Загалом Президент залишився задоволеним від побаченого на Херсонщині. «Нині тут ми маємо перші приклади, перші «блискавки» надії, що Херсонщина почала підніматися. І якщо ми будемо дотримуватися політики розвитку з року в рік — зростання економіки, поліпшення якості життя людей, це, безумовно, приведе до того, що регіон буде квітнути», — наголосив Віктор Янукович.