МЕТА

За два роки уряд обіцяє повністю розв’язати проблему черг до дитячих садочків

Днями Прем’єр-міністр Микола Азаров узяв участь в урочистому відкритті дошкільного навчального закладу №197 у Солом’янському районі Києва. Він уважно й прискіпливо оглянув новозбудоване приміщення, ігрові та навчальні кімнати, басейн, а також подарував дітям електронне піаніно.

«Дитсадок справив на мене гарне враження, і ми з головою столичної міськдержадміністрації Олександром Поповим домовилися, що протягом двох років збудуємо нову школу і закриємо питання з навчанням дітей у цьому мікрорайоні», — наголосив глава уряду.

Майбутнє України. Фото Олега МАРКЕВИЧА.

Зі свого боку Олександр Попов пообіцяв, що протягом двох років буде вирішено питання забезпечення Києва достатньою кількістю дитячих садочків. Зокрема, за його словами, основних зусиль буде докладено вже в наступному році, а в 2013-му —  завершено будівництво таких закладів у нових мікрорайонах столиці.

На брифінгу після урочистостей Микола Азаров заявив, що уряд спільно з головами облдержадміністрацій протягом двох років ліквідує проблему черг на прийом у дитячі дошкільні установи. «Ми наполегливо домагатимемося розв’язання цієї проблеми, і я думаю, що це нам під силу, щоб ми у 2013 році повністю закрили це питання», — уточнив Прем’єр-міністр.

Крім того, він поінформував, що цього року в Україні здано в експлуатацію 130 нових дитячих садків на 15 тис. місць. Це набагато більше, ніж у попередні роки, однак ще не достатньо, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.     

При цьому глава уряду повідомив, що народжуваність в Україні зростає. Ось і треба «думати, як забезпечити молоде покоління місцями у дитсадках, потім школами та гідними робочими місцями».

Спілкуючись з журналістами, Микола Азаров висловив упевненість у сталому розвитку економіки України навіть за умови вартості газу близько 400 доларів за тисячу кубометрів. «Ми зараз досить стабільні, і у нас тверда позиція у переговорах з Росією, — продовжив Прем’єр. — Тому я сказав, якщо буде ціна 416 доларів — ну що ж, платитимемо». При цьому Микола Азаров упевнений, що рано чи пізно контракти переглянуть, а Україна отримає прийнятну та справедливу ціну на газ.

«Нам неодноразово передрікали, що у нас валюта обвалиться, що нам нічим буде платити зарплати і наша економіка не витримає високої ціни на газ. Ми витримали і закінчуємо рік приростом ВВП 5,3% — це один із найвищих показників у Європі», — резюмував Микола Азаров.