Четверо патрульних —двоє дівчат і двоє хлопців — у новій красивій формі спеціально приїхали з Києва до Дніпропетровська презентувати нову службу поліції разом із Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим. Вони дали старт створенню такої самої служби в Дніпропетровську й оголосили про початок набору до неї. Арсеній Яценюк повідомив, що вже у листопаді на вулиці міста виїдуть і чергуватимуть цілодобово 100 нових патрульних екіпажів, працюватимуть 1100 нових поліцейських. Їхня зарплата буде такою самою, як і в Києві, — від 8 до 10 тисяч гривень.

«Запрошуємо всіх, хто хоче берегти спокій дніпропетровців, оформитися і пройти конкурс. В першу чергу це стосується учасників антитерористичної операції — наших бійців, які боронять суверенітет і незалежність України», — сказав Прем’єр-міністр і наголосив на важливості Дніпропетровська для країни. За словами Арсенія Яценюка, нова патрульна поліція незабаром буде у Львові, Харкові, Одесі, Миколаєві та Хмельницькому. А ось для Луцька та Ужгорода ще потрібно знайти гроші.

Прем’єр наголошує: завдання держави — щоб нова поліція працювала у кожному місті

«Наше завдання — дійти до кожного міста, містечка, села», — підкреслив Арсен Аваков і запевнив, що патрульна служба в Дніпропетровську, так само як у Києві, працюватиме з новою філософією, буде не репресивною, а сервісною, не тільки привітною, а й захищатиме людей. Він розповів, що в Дніпропетровську також впроваджуватимуть систему «Цунамі» і створюватимуть річкову поліцію. «Буде змагання між Дніпропетровськом і Києвом», — зазначив міністр внутрішніх справ.

Потім Арсеній Яценюк та Арсен Аваков відвідали військову частину полку патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1», де вручили державні нагороди 47 бійцям АТО. 

Під час робочої поїздки глава уряду та міністр юстиції Павло Петренко привітали молодят, які перші в Україні подали заявку до РАЦСу онлайн. На церемонії реєстрації шлюбу в Кіровському відділі державної реєстрації актів цивільного стану Павла з Краматорська та Інни з Маріуполя (а познайомилася пара у Львові) Арсеній Яценюк наголосив, що це історичний шлюб. «Вони перші в Україні завдяки електронній системі обрали дату і зареєстрували свій шлюб. Це ще один крок до того, щоб онлайн-сервіси — прості й зрозумілі, без бюрократії — надавали громадянам України, щоб людям було простіше жити», — сказав Прем’єр-міністр.

Нова електронна система  подання заяв з реєстрації актів цивільного стану через інтернет із 20 липня стартувала в Київській, Одеській та Дніпропетровські областях. Крім того, в мережі можна подати необхідні документи про народження дитини, обрати час та місце проведення церемонії реєстрації шлюбу, записатися на консультацію до спеціаліста.

Під час знайомства з роботою Дніпропетровського центру надання безоплатної правової допомоги Прем’єр-міністр звернув увагу на те, що центр допомагатиме не тільки малозабезпеченим людям, а й учасникам антитерористичної операції — «щоб їх швидше реєстрували, швид?ше надавали їм земельні ділянки, швидше і в повному обсязі забезпечували соціальними гарантіями, яких вони потребують». За словами Арсенія Яценюка, за перші 13 днів роботи ста центрів із надання безоплатної правової допомоги в Україні до них звернулися понад три тисячі громадян.