ПРАВОПОРЯДОК

Президент закликає працівників МВС дотримуватися принципу рівновіддаленості від політичних сил

«Ваша справа — забезпечувати правопорядок, і в жодному разі не виступати на боці тієї чи тієї політичної сили», — наголосив Віктор Янукович під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим. Глава держави підкреслив, що очікує від керівництва МВС відповідального ставлення до даного питання. Тим більше, воно стає нагальним у зв’язку з наближенням виборчої кампанії, коли правоохоронців будуть намагатися втягувати у політику. «Закон — перш за все. І це назавжди має бути в країні», — заявив Віктор Янукович. 

У свою чергу Анатолій Могильов доповів Президентові, що на недавній колегії міністерства він звернув увагу підлеглих: порушники мають відповідати перед законом, незалежно від своєї партійної приналежності.

Також урядовець доповів про хід розслідування низки резонансних справ. Зокрема, він поінформував, що нині правоохоронці інтенсивно працюють над розслідуванням справи про зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва. Міністр також повідомив, що міліція вже встановила особу вбивці одеського бізнесмена Олександра Коробчинського, і правоохоронні органи вживають заходів щодо затримання злочинця. 

Активно правоохоронці розслідують резонансні вбивства, які сталися в АР Крим, а також   кримінальну справу стосовно групи молодих осіб, які у Києві познущалися над чоловіком похилого віку. У свою чергу Віктор Янукович наголосив на тому, що триматиме на контролі хід розслідування усіх резонансних справ.

Крім того, Президент поставив вимогу забезпечити дотримання правопорядку під час збору врожаю. Він наголосив: при порушенні кримінальних справ у цій сфері слід ретельно вивчати кожен конкретний випадок. «Щоб у нас не сталося так, як у старі часи, коли за колосок людей саджали, а не бачили набагато більшого», — сказав Віктор Янукович, закликавши правоохоронців шанобливо ставитися до людей, які працюють на землі. 

Глава держави підкреслив: у випадку існування невідповідностей проступку і покарання, МВС має ініціювати внесення змін до законодавства. У разі потреби Президент готовий долучитися до цієї роботи. «Це наша земля, врожай також наш, працюють люди також наші — треба подивитися, в чому тут проблема», — цитує слова Віктора Януковича його прес-служба. 

У цьому контексті Анатолій Могильов доповів, що відповідні вказівки про забезпечення правопорядку під час жнив направлені всім управлінням МВС.