Президент України Віктор Янукович висловив співчуття рідним і близьким Василя Георгійовича Джарти у зв’язку з його смертю.

«З глибоким сумом сприйняв страшну звістку про смерть Василя Георгійовича Джарти. Це була надзвичайна Людина. Щирий і чуйний батько, люблячий чоловік, видатний державний діяч, чиє ім’я назавжди залишиться в історії сучасної України.

У пам’яті всіх, хто знав і працював разом з Василем Георгійовичем, він залишиться мудрим та принциповим керівником, вірним товаришем і другом, який віддавав усі свої сили своєму народові та Українській державі і так багато ще міг зробити для неї.

Схиляю голову в жалобі і поділяю гіркий біль непоправної втрати, сумуючи разом з Вами.

Світла пам’ять про Василя Георгійовича назавжди залишиться в наших серцях», — йдеться у співчутті глави держави.

———————————

Кабінет Міністрів України повідомляє про те, що на 54-му році життя помер Голова Ради міністрів Автономної Республіки  Крим Василь Георгійович Джарти.

Розпочавши трудову діяльність учнем електрослюсаря на Макіївській шахті імені Леніна, Василь Джарти практично все своє життя пов’язав із шахтарським краєм. У різний час він очолював підприємства краю, згодом почав роботу в органах виконавчої влади. Інтереси своїх земляків Василь Джарти представляв у парламенті — він народний депутат  України  5-го та 6-го скликань.

З березня 2010 р. Василь Джарти працював Головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

Його життєвий шлях є прикладом вірного служіння українському народу. Держава високо оцінила його заслуги — Василь Джарти нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесною грамотою Центральної виборчої комісії, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Кабінет Міністрів висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного, всім, хто його знав та шанував.