ДІАЛОГ

У телефонній розмові з Жозе Мануелем Баррозу Віктор Янукович
обговорив підписання з ЄС Угоди про асоціацію

Президент України здійснить візит до Брюсселя 20 жовтня на запрошення Президента Європейської Комісії. Передовсім, аби досягти політичних домовленостей, необхідних для завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це йшлося під час телефонної розмови Віктора Януковича з Жозе Мануелем Баррозу.

Глава держави налаштований продовжувати відвертий та конструктивний діалог на користь подальшого зближення України з ЄС. Він висловив сподівання, що за результатами наступних раундів переговорів у липні—вересні цього року вдасться завершити переговори щодо всього тексту угоди. Віктор Янукович розраховує на особисту підтримку Жозе Мануеля Баррозу щодо знаходження конструктивних підходів до невирішених питань.

У розмові також йшлося про те, що 6 червня українська сторона передала на розгляд Європейській Комісії звіт про прогрес у реалізації першої законодавчої фази Плану дій щодо візової лібералізації. «Сподіваємося на позитивні висновки з боку Європейської Комісії щодо виконання українською стороною першої фази документа. Розраховуємо також на ухвалення державами-членами ЄС політичного рішення щодо переходу до другої імплементаційної фази Плану дій до кінця цього року», — передає слова Президента його прес-служба.

Президент Єврокомісії привітав Президента України з днем народження. А він підтвердив намір взяти участь у Саміті «Східного партнерства», який відбудеться 29 — 30 вересня у Варшаві.