КУРОРТНИЙ СЕЗОН

На Запоріжжі готуються до зустрічі з відпочивальниками

Нинішнього літа у курортних містечках на Азовському узбережжі Запорізької області очікують справжній бум відпускників. Зазвичай полюбляють тепле південне море батьки з малими дітьми. Та нині сюди приїдуть і ті, хто раніше засмагав у Тунісі чи Єгипті. Мабуть, не пошкодують. Бо тут на них чекають, та так добре готуються до зустрічі, що навіть і "море гріють".

Пляжі чепурять

Зокрема, взялися за облаштування пляжів. За даними управління Держ?комзему на території Бердянська, в оренді перебуває 42 земельні ділянки площею 16,42 га, до складу яких входять пляжі загального користування. Крім того, ще є 29 ділянок безпосередньо міських пляжів, площею приблизно 9,2 га. Тож комунальники попіклуються про те, щоб пройти до моря мали змогу всі відпочивальники навіть повз території оздоровчих за?кладів.

Пляжі облаштовують навісами, туалетами, кабінками для перевдягання, лежаками тощо. Акваторію моря уздовж пляжів перевіряють фахівці КП "Водолазно-рятувальна служба". Вони ж будуть готувати й атестувати матросів-рятувальників. Усі підготовчі роботи мають завершити до 25 травня. Екзамен з готовності міста до курортного сезону прийматиме особисто міський голова Олексій Бакай.

На дев'яти бердянських ринках також готуються гідно зустрічати гостей. Бо саме ці торговельні майданчики найбільше привертають увагу курортників: тут щодня свіжі овочі та фрукти. І перша рибка теж тільки тут.

Курорт прикрасять... граблі із запобіжником

Бердянськ на ввесь світ славиться своїми пам'ятниками. Біля них дуже полюбляють фотографуватися відпускники. А бердянці щороку активно доповнюють колекцію. У нинішньому сезоні до "скульптур із підтекстом" приєднаються ще три нових пам'ятники.

Один з них увічнить╔ зниклого осетра. Колись ця риба була тут промисловою. Тепер же наші сучасники зможуть побачити її "на повний зріст", хіба що зроблену з металу. Також відкриється пам'ятник... граблям. На табличці напис: "Граблі "Бердянський успіх". 2008-2010 рр. У науку нащадкам. Діюча модель". Щоб нікого не вбило тими граблями, автори проекту обіцяють поставити на них запобіжник.

Ціни обіцяють бути лагідними

Для молодих і активних у Бердянську забезпечено динамічний відпочинок. Удень - численні атракціони на суші й воді. Можна кататися на водних мотоциклах, стрибати на батутах і з'їжджати надувними гірками просто у море. Якщо ж вам захочеться "осідлати" хвилі, в цьому допоможе клуб віндсерфінгу. А Бердянський яхт-клуб подарує романтикам незабутні подорожі морськими просторами. Для сміливців, що прагнуть екстремальної екзотики, - польоти на дельтапланах.

Дітям цікаво буде в місцевому аквапарку. На Приморській площі й Набережній вони також розважаться від душі: катання на конях, машинках, роликах, прогулянковому потязі й багато-багато веселих атракціонів - це далеко не повний перелік розваг.

Кожний знайде тут усе, що потрібно для доброго відпочинку, до того ж за дуже доступними цінами. Так, за проживання у приватному секторі братимуть від 50 грн на добу. У санаторіях - від 250 грн за проживання, лікування та харчування.