Під час дводенного робочого візиту до Королівства Нідерланди, розпочатого вчора, Прем’єр-міністр Микола Азаров зустрівся з міністром зовнішньої торгівлі і розвитку цієї держави Ліліан Плаумен. Сторони відзначили досить динамічний розвиток торговельно-економічних відносин, а також те, що нині є всі можливості для нарощення співпраці. У цьому контексті глава уряду запропонував створити міжурядову українсько-нідерландську комісію з питань торговельно-економічної співпраці. У свою чергу нідерландський міністр зазначила, що цю пропозицію буде уважно вивчено вже найближчим часом.

Миколі Азарову було про що поговорити з керівництвом компанії Shell. Фото з сайту kmu.gov.ua

По завершенні зустрічі у присутності Миколи Азарова та Ліліан Плаумен підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством доходів і зборів України та Податковою і митною адміністрацією Королівства Нідерланди.

Як зазначає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, учора також відбулася зустріч глави уряду з виконавчим директором з питань міжнародної розвідки та видобування концерну Royal Dutch Shell Ендрю Брауном. Було підписано операційну угоду про розділ продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі.

У програмі візиту — зустрічі з Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте і головним виконавчим директором компанії Royal Philips Electronics Ар’яном де Йонгсте, з керівництвом компанії Damen Shipyards Group, а також з керівництвом компаній агропромислового сектору Королівства Нідерланди.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»