Бойові будні депутатові Черкаської обласної ради Анатолієві Чупилці знайомі не з чуток. З літа 2014 року він захищає Україну на передовій від російського агресора. Спочатку — в добровольчих військах, згодом його мобілізували до Збройних сил України. Нині несе службу в 90-му аеромобільному батальйоні.

Нещодавно за ротацією депутат-десантник повернувся на Черкащину. Принагідно завітав до обласної ради і розповів про умови військової служби, проблеми та потреби армії.

За словами Анатолія Чупилки, армію забезпечено поки що недостатньо. Приміром, зимові штани солдатам видали лише на початку січня. Більшу частину обмундирування та спорядження бійці змушені купувати самостійно. Велика роль у підтриманні боєздатності військ, за словами депутата, належить волонтерам. Шкода тільки, що допомога часто не доходить до передової, осідаючи здебільшого далеко від лінії фронту. Анатолій Чупилка розповів про потреби військової частини, яка нині воює поблизу донецького аеропорту. Зокрема їй украй необхідні генератор, тепловізор, дизельні «буржуйки», шкарпетки, теплі тактичні рукавиці. Також він повідомив, що тепловізора, кошти на придбання якого виділяла сесія Черкаської обласної ради, досі не придбано через бюрократичну тяганину. Голова обласної ради Валентина Коваленко пообіцяла посланцеві з передової посприяти у вирішенні порушених питань. Незабаром захисник знову поїде на фронт. Колеги-депутати, вся громадськість Черкащини побажали йому та воїнам, які захищають кордони України, перемоги над терористами і якнайшвидшого повернення додому.