При виборі автомобіля багато покупців враховують низку параметрів. Серед них – і відтінок кузова. На що потрібно звертати увагу в цьому важливому рішенні?

Є кілька критеріїв, які враховують автолюбителі, вибираючи собі автомобіль. Наприклад, якщо для господаря має значення зовнішня чистота машини, підійдуть сірий або сріблястий кольори. Навіть у негоду бруд на кузові не сильно помітний.

Важливим аспектом є швидке відновлення покриття кузова після аварії або інших механічних пошкоджень. Найбільш уразливими в цьому відношенні є відтінки металік або хакі. Як показує практика, на відновлення цих кольорів можна витратити багато часу для пошуку потрібного складу перефарбовування.

На вибір кольору впливає і характер покупця машини. Психологи помітили, що колір автомобіля відповідає певним рисам характеру. Наприклад, білий колір може означати прагнення до гармонії і акуратності. Чорний – свідчить про агресивні риси характеру.
У підсумку, на думку автомобільних експертів, найбільш практичним є сірий колір. Він стійкий до бруду і його можна швидко відновити. Крім того, він свідчить про хорошу репутацію і розважливість власника машини.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»