ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

Попри всі технічні досягнення,  ніщо не може замінити живого спілкування

Лідії Федорівні Грановській незабаром 80. Майже півстоліття вона працює листоношею в рідному Радивилівському районі. Так, у свої роки не відпочиває, а активно працює, щодня об’їжджаючи 272 «підопічні» двори, в яких мешкають 775 жителів Гранівки і Тернавки. Її вірний помічник — велосипед, який нещодавно оновився: Укрпошта закупила для рівненських листонош 176 велосипедів.

Лідія Грановська йде до людей з «Урядовим кур’єром» і добром. Фото автора

Оновлюється й сама пошта: нині тут надають уже понад 50 видів послуг, серед яких — єдиний електронний квиток на автомобільний, авіаційний або залізничний транспорт, замовлення поштової марки із власною фотографією і навіть кредитування до 30 тисяч гривень без довідки про доходи. Упроваджується система автоматизованих платежів, оновлюється транспортний парк, модернізуються відділення зв’язку. Уже наступного року й на Рівненщині не залишиться жодного сільського відділення, де не було б Інтернету.

— Утім, дивлячись на таких листонош, як Лідія Грановська, розумієш: Інтернет їм не конкурент. Бо він не замінить роками загартовану професійність, помножену на велику і щиру душу наших поштарочок, — каже генеральний директор Рівненської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Валерій Колганов. — Це вони своєю невтомною щоденною працею роблять нашу пошту національною гордістю держави. Люди, особливо в селі, чекають від листонош не тільки газету, пенсію чи необхідний крам. Вони  знають: із нею можна розділити радість звичайного людського спілкування. А тут Інтернет — уже точно не конкурент.

Завдяки своєму золотому фонду пошти — людям, Рівненська дирекція вийшла на перше місце в загальнодержавному рейтингу за ефективністю роботи. Один із його показників — передплата і доставка друкованих видань, на чільному місці серед яких — наш «Урядовий кур’єр». Спасибі за співпрацю, колеги!