Директор Департаменту
пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики
Микола ШАМБІР

Закон України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» в цілому депутати прийняли 8 липня. Після підписання Президентом, він набере чинності  з 1 вересня 2011 року. Новий закон не зачепить тих українців, які вже на пенсії. А ось майбутніх пенсіонерів очікують певні зміни у пенсійному забезпеченні. Про них кореспонденту «УК» розповідає директор Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики Микола Шамбір.

Призначені раніше виплати не зміняться

— Миколо Івановичу, найпалкіші дискусії у сесійній залі точилися при обговоренні депутатами високих пенсій. Який максимальний розмір тепер передбачає схвалений закон?

— У законі йдеться про встановлення максимального розміру пенсії на рівні 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян. На 1  вересня  2011 року це 7640 грн, а з 1 жовтня 2011 року буде 7840 грн. Ця норма стосуватиметься новопризначених виплат.

Причому зазначу, що обмеження пенсії максимальним розміром не поширюватиметься на раніше призначені пенсії, тобто якщо пенсіонер отримував, приміром, 20 тисяч гривень, то він їх отримуватиме й надалі, проте ці пенсії не будуть індексуватися.

— Підвищення пенсійного віку для жінок також викликало неоднозначну реакцію у суспільстві.

— Але закон передбачає, що його підвищуватимуть поступово, до 2021 року, збільшуючи щороку на 6 місяців — аж до 60-річного віку. Одномоментного удару немає, як це відбувалося чи планується в інших країнах, а застосовано пом’якшений варіант.

Крім того, пенсійний вік для жінок, що виховали 5 і більше дітей або дітей-інвалідів, учасників бойових дій, ліліпутів і карликів, а також інвалідів по зору І групи та жінок, які працювали в шкідливих умовах, не підвищується.

— Серед новацій і не зовсім популярні рішення — підвищення страхового стажу…

— Справді, мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, буде збільшено з 5 до 15 років. Проте в закон було внесено інші поправки за результатами громадського обговорення. Це можливість врахування для обчислення пенсії зарплати за 60 місяців до 2000 року за бажанням особи.

Ще кілька новацій — підвищення мінімального страхового стажу, необхідного для призначення повного розміру мінімальної пенсії за віком для нових пенсіонерів: жінкам — з 20 до 30 років, чоловікам — з 25 до 35 років.

А також зменшення необхідного страхового стажу для призначення пенсії особам, які стали інвалідами, та диференційоване підвищення необхідного стажу до 10 (15) років залежно від групи інвалідності.

Збереження існуючого порядку підвищення пенсії за понаднормовий страховий стаж — понад встановлений мінімальний розмір.

У законі прописана й така норма: встановлення одноразової допомоги у розмірі 10 призначених пенсій при виході на пенсію працівникам бюджетної сфери (освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту).

Порядок призначення та перерахунку пенсій

— Як тепер призначатимуться  виплати? Від чого залежатиме розмір пенсії?

— Для призначення пенсії враховується середня заробітна плата по Україні за три календарні роки (а було за попередній), що передують року звернення за призначенням пенсії, а для перерахунку пенсії — середня заробітна плата, з якої призначено (перераховано) пенсію. Як відомо, розмір пенсії залежить від страхового стажу та сплачених внесків, а також розміру заробітної плати.

Додам, що працюючим пенсіонерам перерахунки пенсії у зв’язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму будуть здійснюватись тільки після звільнення з роботи. Пенсії за вислугу років будуть перераховуватись із урахуванням відпрацьованого страхового стажу після досягнення пенсійного віку, а особам, які звільнені за скороченням штатів та яким призначена пенсія за віком за 1,5 року до досягнення ними пенсійного віку, виплата призначеної пенсії у разі їх працевлаштування припиняється.

Спецпенсії зменшуються

— На що можуть розраховувати ті працівники, які мають право на спецпенсії і виходять на заслужений відпочинок за спецзаконами, приміром, державні службовці?

— Таким людям зменшується розмір пенсії з 90 до 80% заробітної плати державних службовців. Обмежується й заробіток для призначення пенсії народним депутатам, суддям, прокурорам, військовослужбовцям сумою заробітної плати, на яку нараховується єдиний соціальний внесок, як і для інших категорій пенсіонерів.

Призначення дострокових пенсій народним депутатам, у разі закінчення їх депутатських повноважень, не за два роки до досягнення пенсійного віку, а за півтора, як термін, який застосовується для інших категорій пенсіонерів.

Буде збільшено поетапно (протягом 10 років) необхідний стаж роботи (з 20 до 25 років) на посадах прокурорів і слідчих прокуратури для призначення їм пенсії за вислугу років. Пенсійний вік для чоловіків, котрі працюють на державній службі, збільшиться до 62 років, починаючи з 2013 року, поступово, за 5 років.

При звільненні військовослужбовця зі служби за станом здоров’я виплату одноразової допомоги (у розмірі 50% грошового забезпечення за кожен рік служби) буде проведено незалежно від тривалості служби, а іншим — за наявності 10 років календарної вислуги.

Збережено порядок пільгового обчислення вислуги років та граничної вислуги на пенсію в межах 20 років для льотчиків та підводників.

Закон передбачає зниження необхідного страхового стажу для науковців-інвалідів з 30/35 до 15 років, як це передбачено для всіх інших інвалідів.

Другий рівень пенсійної системи — для молоді

— У законі йдеться і про накопичувальну систему, яка торкнеться молодих людей. Коли вона буде запроваджена?

— Накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування запроваджуватиметься з року, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України. А учасниками цієї системи будуть особи, яким на дату запровадження системи виповнилося не більше 35 років.

Причому розмір страхового внеску на дату впровадження системи передбачається встановити 2% із подальшим його щорічним підвищенням на 1% до досягнення 7%.

— Яка структура відповідатиме за збір внесків?

— Адміністрування страхових внесків накопичувальної системи здійснюватиметься через Пенсійний фонд України. Через 2 роки після запровадження сплати страхових внесків до накопичувальної системи її учасники матимуть право обирати недержавні пенсійні фонди, в яких накопичуватимуться їхні пенсійні кошти.

— Усе-таки яким чином можна збільшити розмір своєї пенсії?

— Дуже просто. При відстроченні терміну виходу на пенсію виплату можна збільшити. Приміром, при відстроченні до 5 років пенсії підвищуються на 0,5% за кожен місяць більш пізнього виходу на пенсію; понад 5 років — на 0,75 %;

І, що важливо, відстрочення виходу на пенсію здійснюватиметься за вибором особи без обов’язку звернення до пенсійних органів про відстрочення виходу на пенсію при досягненні пенсійного віку.

— Назвіть компенсаторні заходи, які прописані в законі.

— Ось кілька основних. На період підвищення віку пенсія жінок буде збільшуватися на 2,5% за кожні півроку. За  5 років розмір пенсії може зрости на 25%. Протягом перших 3-х років передбачається добровільний вихід на пенсію жінок при досягненні 55 років за таких умов: наявності не менш як 30 років страхового стажу;  звільнення з роботи (у разі подальшого працевлаштування припиняти виплату пенсії на час роботи); зниження розміру пенсії на 0,5 % за кожний місяць більш раннього виходу на пенсію, з умовою відновлення повного розміру пенсії після збігання такої ж кількості місяців після досягнення пенсійного віку — на скільки раніше було призначено пенсію.

— Нагадайте читачам, коли ці новації почнуть працювати.

— Якщо Президент підпише закон, він набере чинності 1 вересня 2011 року, а перехід на середню заробітну плату по Україні за три роки для призначення пенсії відбудеться з січня 2012 року.

Валентина КОКІНА,
«Урядовий кур’єр»

ДOСЬЄ «УК»

Микола ШАМБІР. Народився 22 травня 1966 року на Рівненщині. Закінчив Київський державний університет ім. Тараса Шевченка. З 1985 року працює в органах соціального захисту. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ПЛАНОВІ ЗАВДАННЯ ВИКОНАВ

На нараді в голови правління Пенсійного фонду України за участю керівників регіональних відділень було підбито підсумки роботи в першому півріччі 2011 року. 

За оперативними даними, протягом першого півріччя ц.р. до Пенсійного фонду з усіх джерел фінансування надійшло майже 97,6 млрд гривень. При цьому власні доходи перевищили 66,0 млрд грн, або 101,6% планових показників. Усі регіональні управління виконали встановлені планові завдання. Пенсії понад 13,6 млн пенсіонерів виплачено вчасно і в повному обсязі.

Однак проблемою залишаються борги платників перед Пенсійним фондом, повідомила прес-служба ПФ.

Якщо за результатами півріччя суми недоїмки, накопичені до 1 січня ц.р., скоротилися на 191,1 млн грн, то борги з єдиного соціального внеску, який справляють з 1 січня ц.р., сягнули 406,3 млн. Найбільші суми заборгованості з єдиного внеску допущено в Донецькій (62,7 млн грн), Луганській (45,1 млн грн), Харківській (41,8 млн грн) областях, Автономній Республіці Крим (25,5 млн грн) та м. Києві (44,9 млн грн).

Проблеми з наповненням бюджету Пенсійного фонду виникають переважно через заборгованість із зарплати та виплату її в мінімальних розмірах. Сума заборгованої заробітної плати в Україні станом на 1 червня ц.р. становила 1497,5 млрд грн. За даними звітності страхувальників, загалом по Україні 18,0% , або близько 2,3 млн працівників, отримують заробітну плату на рівні мінімальної; у 15 регіонах — від 20,8 до 26,6% найманих працівників. Найбільше таких у Тернопільській (26,6%), Івано-Франківській (25,6%), Волинській (24,8%), Чернівецькій (24,8%), Чернігівській (24,0%) областях.