УРОЧИСТОСТІ

Президент привітав працівників внутрішніх військ МВС і СБУ  із 20-річним ювілеєм

На урочистих зборах напередодні 20-річного ювілею Служби безпеки Віктор Янукович сказав працівникам органів безпеки про те, що протягом 20 років вони виступали надійним щитом Вітчизни. «Високий професійний рівень вашої роботи та відданість справі здобули заслужений авторитет і повагу», — наголосив глава держави.

Говорячи про незворотність реформаторського курсу України, він акцентував на важливості забезпечення стабільної ситуації в Україні. «Головною політичною передумовою для впровадження курсу на модернізацію є ефективна, дієва влада та стабільна ситуація в країні. Нині ми це маємо, — підкреслив Президент. — Ми обрали правильний шлях і не зупинятимемося. Стрижнем нашої політики є курс на модернізацію країни. Ця стратегія ретельно прорахована на роки вперед. У її основі лежить твереза оцінка наших інтересів, потенціалу, ресурсів та позицій у світі».

За словами Віктора Януковича, розпочаті в державі реформи не можуть оминути СБУ. Для цієї структури неприйнятний екстенсивний шлях розвитку, оскільки СБУ має увібрати в себе увесь позитивний досвід побудови спецслужб у країнах Європейського Союзу.

Глава держави переконаний, що високий професіоналізм працівників СБУ, їхній патріотизм та почуття підвищеної відповідальності за долю держави є запорукою її безпеки. З нагоди свята він вручив працівникам органів безпеки державні нагороди.

Повагу до правоохоронців Віктор Янукович демонстрував і в особистому спілкуванні. Фото Михайла МАРКІВА

Того самого дня Президент привітав і військовослужбовців внутрішніх військ МВС з 20-річним ювілеєм.

«Ви несете нелегку службу, перебуваючи у постійній готовності прийти на допомогу в умовах надзвичайних ситуацій, стихійних лих, бережете державу та її громадян від злочинних посягань та тероризму», — сказав він, наголосивши на тому, що нині спільним обов’язком правоохоронців та влади є забезпечення спокою у країні та стабільності її розвитку.

На урочистих зборах окремо йшлося й про особовий склад внутрішніх військ МВС. За словами Президента, влада має на меті сформувати професійний особовий склад внутрішніх військ, який працюватиме на контрактній основі.

Тож реформування різних сфер життєдіяльності країни не омине роботу внутрішніх військ. «Окремий наголос ми зробимо на істотному покращенні матеріального стану військовослужбовців через проведення ефективної реформи сектору безпеки», — пояснив Віктор Янукович. При цьому зберігатимуться головні напрямки діяльності структури з урахуванням її досвіду та традицій.

Одним із головних завдань нині є гідне проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. У цьому контексті Президент висловив переконання, що внутрішні війська у співпраці з іншими підрозділами МВС повною мірою гарантуватимуть безпеку наших громадян та зарубіжних гостей.

Як повідомляє прес-служба Президента, з нагоди свята військовослужбовці отримали з його рук державні нагороди. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»