МІЖ ДОБРОМ І ЗЛОМ

Повідомлення про смертоносний вибух у нігерійському місті Кадуна надійшло під час папської промови 
 

Папа Римський Бенедикт XVI виголосив перед десятками тисяч паломників на площі Святого Петра в Римі традиційну Великодню промову миру. Він зокрема закликав сирійський уряд припинити кривавий конфлікт, що триває роками, і згадав про нещастя в Нігерії та Малі.

Понтифік також нагадав про необхідність допомогти біженцям з районів конфліктів. Він підтвердив, що у вересні здійснить візит до Лівану, що межує із Сирією.

Говорячи про західноафриканську країну Малі, що поринула у політичну кризу після захоплення влади військовими два тижні тому, він підніс молитву, щоб «Славний Христос дарував їй мир і стабільність».

Молився Папа Римський і за  Нігерію, що страждає від міжрелігійних та міжетнічних чвар, щоб пасхальна радість дарувала сили, необхідні для відновлення будівництва мирного суспільства, що поважає релігійну свободу своїх громадян.

Папа не втомлюється боротися з пітьмою... Фото з сайту daylife.com

Однак саме  в той час, коли Папа виголошував свою промову, з Нігерії стали надходити повідомлення про загиблих у результаті чергового підриву бомби у церкві, цього разу в нігерійському місті Кадуна. У ніч проти неділі Понтифік відслужив у Ватикані пасхальну месу. Він закликав протистояти пітьмі, яка, за його словами, здатна затінювати істинні цінності й закривати від людей Бога. Усупереч традиції, служба почалася ще до півночі, щоб не надто обтяжувати 84-річного Бенедикта XVI. Його вивезли на візку на підвищення поблизу центрального нефа Базиліки Святого Петра, зануреної в напівтемряву. В руках у Папи горіла свічка, яка символізувала Христове воскресіння: коли інші вірні запалювали свої вогники від свічки Папи, храм поступово наповнився світлом. Під час меси Папа також охрестив вісьмох новонавернених, поливши воду на їхні схилені голови, повідомляє Бі-Бі-Сі.