Маю невелику зарплату, яка ледве сягає прожиткового мінімуму. Через це від мене пішла громадянська дружина, забравши восьмирічну дочку. Вже два роки вони зі мною не проживають. Підозрюю навіть, що виїхали з України. А отже, я хотів виписати дружину зі своєї квартири. Бо досі змушений платити за комунальні послуги як за двох людей. Але мені сказали, що не все так просто і робити я це маю через суд. На суді мої сусіди підтвердили, що дружина вже два роки у квартирі не з’являється. Але суддя зауважив, що маю подати оголошення саме до «Урядового кур’єра». На юридичних тонкощах я не знаюся, тому хочу запитати, чи насправді я зобов’язаний давати це оголошення? І чому саме у вашу поважну газету? Поясніть мені, будь ласка.

В. БУБНОВ,  Житомир

Дмитро ВОРОНА,
заступник міністра юстиції:

— Відповідно до положень статті 74 Цивільного процесуального кодексу та статті 39 Кодексу адміністратора судочинства постановою Кабінету Міністрів від 25 січня 2006 року №52 затверджено Порядок визначення друкованого засобу масової інформації, в якому розміщуються оголошення про виклик до суду відповідача, третіх осіб, свідків, місце фактичного проживання (перебування) яких не відоме.

Згідно з пунктом 2 вказаного Порядку оголошення про виклик до суду публікується в установлені законодавством строки у друкованому засобі масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження та у ЗМІ місцевої сфери розповсюдження за останнім відомим місцем проживання (перебування) на території України відповідача, третіх осіб, свідків.

На 2012 рік відповідний перелік засобі масової інформації затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів від 28 грудня 2011 року № 1343-р.

Так, друкованим засобом масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження на 2012 рік визнано газету «Урядовий кур’єр».