Як повідомила прес-служба МВС України, у ньому функціонувало близько 130 гральних автоматів, які, за різними оцінками, могли приносити власникам від півмільйона до мільйона доларів щомісяця. Нині триває оформлення необхідних документів.

За словами радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, припинення незаконної діяльності підпільного казино відбулося в рамках спецоперації щодо боротьби з гральним бізнесом, оголошеної міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. На виконання ухвали суду, працівники столичного та Печерського районного управлінь Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявили і знешкодили незаконний елітний зал гральних автоматів. «Точка» була розташована в центрі столиці, в одному з торговельно-розважальних центрів на Бессарабці.

«Кількість надсучасних гральних автоматів вражає — 126 штук! За попередніми оцінками, чистий щомісячний прибуток організаторів, залежно від потоку клієнтів, міг становити від 500 000 до 1000 000 доларів! Показово, що у приміщенні знайшли таємний сейф, прихований за електролічильником», — зазначив радник глави МВС. Зорян Шкіряк зауважив, що нині складають протоколи, вилучають обладнання, триває слідство. Правоохоронцям належить з’ясувати, хто організатор та власник не?ле?гального закладу.

Міліція просить людей повідомити, за якими адресами діють гральні заклади. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

«Ймовірно, за цим та багатьма іншими підпільними елітними гральними закладами в столиці через підставних осіб може стояти син екс-президента — Олександр Янукович. Наша боротьба триває. Ще раз дякуємо громадським активістам за допомогу і співпрацю. Повідомляйте, будемо реагувати негайно!» — підкреслив Зорян Шкіряк.

На прес-конференції він зазначив, що жоден гральний заклад у столиці не працюватиме. «Друзі, якщо ви побачите, що хоч десь знову «закрутилося» — негайно повідомте! Відреагуємо жорстко і безкомпромісно! Щиро дякуємо за вашу участь та допомогу», — зазначив радник глави МВС.

Він також закликав громадян повідомляти адреси, за якими функціонують нелегальні гральні заклади. І запевнив, що особисто перевірятиме таку інформацію. У разі її підтвердження керівник місцевої міліції нестиме особисту відповідальність аж до звільнення.

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»