ПOЇХAЛИ

Перші вісім комфортабельних автобусів виробництва Львівського автозаводу презентували у Харкові

Новенькі ЛАЗи закуплено в рамках державної і міської цільових програм підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу. Тож першими їх оглянули у супроводі преси голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та в. о. Харківського міського голови Геннадій Кернес.

- У Харкові тепер курсуватимуть прекрасні автобуси, і дуже хочеться сподіватися, що вони будуть настільки ж якісні в експлуатації і обслуговуванні, наскільки прекрасно і комфортно виглядають зовні, - каже Михайло Добкін. - Що ж до символіки Євро-2012, то вона на нові автобуси поки що нанесена частково. Як тільки УЄФА розробить єдину для всіх приймаючих міст колірну схему, з особливостями, які є в кожного міста, тоді і ми закінчимо фарбування.

За словами Михайла Добкіна, у такі ж самі кольори будуть забарвлені і нові тролейбуси, які надійдуть до Харкова в рамках програми підготовки до Євро-2012.

Усю партію отриманих автобусів, як поінформував в. о. міського голови Геннадій Кернес, планують передати в оренду одному з транспортних підприємств міста. Але спочатку на найближчій сесії міської ради їх приймуть в комунальну власність і передадуть на баланс КП "Харківпас". Після цього проведуть тендер, і на правах оренди автобуси передадуть перевізникові. Отож в експлуатацію вони надійдуть, найімовірніше, через два місяці, після всіх необхідних процедур. Придбання ж новеньких автобусів допоможе вагомо поліпшити транспортне обслуговування харків'ян та гостей міста.

Вже найближчим часом, як розповіли керівники міста та області, зі Львова до Харкова надійде чергова партія із ще 8 автобусів. Крім того, обласний центр отримає ще 10 нових ЛАЗів, а також 97 тролейбусів, у тому числі 67 одинарних і 30 спарених.

Усі нові автобуси курсуватимуть магістралями, де є три смуги руху, наприклад, на проспектах Гагаріна, 50-річчя СРСР, 50-річчя ВЛКСМ, Леніна та вулиці Шевченка.

Планують відкрити у Харкові ще й сервісний центр ЛАЗу, в якому обслуговуватимуть автобуси і тролейбуси львівського виробництва. На перших порах, поки діятиме гарантія, весь ремонт проводитимуть безкоштовно.